AcasăNewsAcademia Suedeză, farsă de stand-up comedy cu Premiul Nobel pentru Literatură

Academia Suedeză, farsă de stand-up comedy cu Premiul Nobel pentru Literatură

Scandal cât casa în sânul Academiei Suedeze, care este bănuită că a „măsluit” votul acordat câștigătorului premiului Nobel pentru Literatură. Se verifică lista convorbirilor telefonice efectuate din sediul Academiei, după ce autorul irlandez John Banville a reclamat că cineva l-a sunat anunțându-l că el este câștigătorul prestigioasei distincții!

Într-un interviu acordat Irish Times, John Banville a povestit că a fost sunat de un bărbat care s-a prezentat ca fiind Mats Malm, purtător de cuvânt al Academiei Suedeze, și care l-a anunțat, cu emoție în glas, că a câștigat Nobelul pentru Literatură. Ulterior, presupusul Mats Malm a sunat din nou și a lăsat un mesaj vocal menționând o neînțelegere de ultim moment între membrii Academiei, „ceartă” în urma căreia premiul a trebuit retras.

Scriitorul John Banville absolvă Academia Suedeză de orice vină și afirmă că, de fapt, autorul farsei este o persoană care are anumite resentimente: „Am certitudinea că nu eu sunt cu adevărat ținta. Cred că a presupus că îl voi crede și că voi face valuri în presă, spunând că este vorba despre o altă dispută între membrii juriului, ca atâtea altele”.

Culmea este că, atunci când a apelat înapoi numărul din arhiva telefonului său, scriitorul John Banville a fost redirecționat automat la biroul Academiei Suedeze. „Este cu adevărat o glumă nesărată”, a reacționat adevăratul purtător de cuvânt al Academiei Suedeze, Mats Malm. Deocamdată, se fac verificări în arhivele telefonice pentru a stabili dacă apelul a fost făcut din sediul Academiei sau dacă cineva a încercat în mod intenționat să facă să pară astfel.

Mats Malm a primit acceptul conducerii Academiei Suedeze să anunțe că scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a fost recompensată cu premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2018, în timp ce autorul austriac Peter Handke a primit Nobelul pe anul 2019. Reamintim că anul acesta s-au decernat două premii deoarece momentul din 2018 a fost anulat din cauza unui scandal de agresiune sexuală care a afectat „leadershipul” prestigiosului for suedez.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger