AcasăNewsCCR admite parțial conflictul dintre Iohannis și Dăncilă. Ce înseamnă asta

CCR admite parțial conflictul dintre Iohannis și Dăncilă. Ce înseamnă asta

Dorneanu si CCR-ului ar putea scapa turma de la Gala Bute

După ce au analizat, miercuri, sesizarea depusă de la Palatul Victoria, după refuzul președintelui de a numi miniștrii interimari pe care îi propusese premierul Dăncilă, magistrații de la Curtea Constituțională au luat o decizie.

Practic, la momentul de faă s-a aflat, pe surse, faptul că s-a admis – parțial, e drept – conflictul constituțional dintre cele două Palate. În sensul în care judecătorii constituționali au dispus ca președintele e obligat să numească interimarii propuși de către șefa Executivului, în timp ce Viorica Dăncilă e trimisă în fața Parlamentului, așa cum a cerut, se știe, președintele Iohannis.

În același timp, premierul e trimis în Legislativ, pentru un vot de încredere pentru Executivul pe care îl conduce, ca urmare a schimbării structurii Guvernului, pe fondul ieșirii ALDE de la guvernare.

202 afisari

3 COMENTARII

  1. @Remarcați faptul că ăștia de își zic judecători la CCR luară în discuție sesizarea prim ministrei Viorica înainte de a discuta alte sezisări depuse anterior de alți petenți, ?

  2. Ăla de fu regizor a așteptat la rând și nu a mai ajuns până la transplant, ?
    Considerați că sesizarea prim ministrei Dăncilă era mai importantă decât alte sesizări de neconstituționalitate depuse anterior, nediscutate sau încă nemotivate, ?

  3. @Apreciați că ar trebui ca ăștia de sunt judecători la CCR să nu mai rupă ușile la încheierea programului de lucru și să își predea motivările în termenul legal, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger