AcasăNewsBoris Johnson a propus deja data alegerilor anticipate din Marea Britanie

Boris Johnson a propus deja data alegerilor anticipate din Marea Britanie

După votul pierdut în Camera Comunelor, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus o dată pentru alegerile anticipate, cea de 15 octombrie, adică cu două săptămâni înainte de Brexit.

Moţiunea care constituie primul pas pentru amânarea ieşirii Marii Britanii din UE a întrunit 328 de voturi „pentru” la 301 „împotrivă” şi presupune că parlamentarii pot veni cu un proiect pentru a amâna Brexitul. Din fruntea Opoziției, liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat că proiectul de lege trebuie aprobat înainte de organizarea alegerilor.

În total, 21 de parlamentari conservatori, inclusiv o serie de foşti miniştri ai cabinetului, s-au alăturat partidelor de opoziţie pentru a învinge guvernul. După vot, Downing Street a anunţat că parlamentarii conservatori care au votat cu opoziţia vor fi excluşi din Partidul Conservator.

Prim-ministrul Boris Johnson le-a spus parlamentarilor că nu are de ales decât să depună eforturi pentru a convoca alegeri anticipate în octombrie, adăugând: „Oamenii acestei ţări vor trebui să aleagă”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger