AcasăNewsFifor ar vrea mărirea sancţiunilor pentru apelurile false la 112, după ce...

Fifor ar vrea mărirea sancţiunilor pentru apelurile false la 112, după ce o adolescentă a pus degeaba pe jar autorităţile, în Capitală

Școlile, controlate de ministrul Mihai Fifor

”O farsă iresponsabilă” de genul celei puse la cale de fata din Constanţa care a pus recent în alertă poliţiştii, jandarmii Capitalei, anunţând că ar fi fost sechestrată, undeva în zona Drumul Taberei, ar trebui să aducă schimbări, în sensul unor înăspriri a sancţiunilor, dă de înţeles ministrul interimar al Internelor.

”O să discutăm în Guvern săptămâna viitoare şi o să venim cu o propunere. Amenda (ar trebui) să fie mărită, sigur că da. (…) În toate ţările membre ale UE sancţiunile sunt drastice pentru joaca aceasta la (…) numărul de urgenţă”, a declarat Mihai Fifor, sâmbătă, la Digi24, cu trimitere la faptul că la momentul de faţă amenda într-un astfel de caz de falsă alertare a autorităţilor e de doar 500 de lei.

Amintim că a fost vorba despre o mobilizare semnificativă în Bucureşti, seara trecută, urmare a apelurilor făcute de o fată de 16 ani, care anunţase la 112 că ar fi fost sechestrată într-un apartament. Într-un final, după circa patru ore de căutări, s-a conchis că e vorba de un apel fals. De altfel, adolescenta ar fi recunoscut că este o farsă, din câte s-a confirmat de la nivelul IGPR. Mai mult, dinspre Poliţia Capitalei, Diana Sarca a anunţat, sâmbătă, că tânăra ar fi motivat totul spunând că ”era supărată pe prietenul ei”.

504 afisari

4 COMENTARII

  1. In cazul apelurilor false: Amenda mult mai mare sau imputarea cheltuielilor cu deplasarea fortelor de ordine.

  2. dar de afacerile Caracal, Galati si restul disparutilor negasiti si traficati, ceva noutati?….ceva masuri? in rest e mare promptitudinea…..bugetarii sunt scutiti de pedepse???

  3. O bataie de joc la adresa autoritatilor. Stii ca nu te pot localiza si le dai de lucru, 6 ore ca sa localizeze un apel…intr-o situatie reală suntem pierduți.

  4. Retardații dracului, puneți pe drum structurile statului de pomană, munca în folosul comunități va dădeam drept pedeapsă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...

România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari

Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă 179/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei...
proger