AcasăNewsTăriceanu SE OPUNE remanierii (VIDEO)

Tăriceanu SE OPUNE remanierii (VIDEO)

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcționează din inerție și este nevoie de un gest puternic, de forță al șefului Executivului.

Călin Popescu Tăriceanu Foto Twitter

„Nu sunt mulțumit cu acest răspuns (n.r. al premierului Dăncilă, privind remanierea) și am să vă explic despre ce este vorba pentru că am văzut în ultimele zile și foarte multe comentarii neavenite, aprecieri că ALDE șantajează premierul sau PSD. Nu poate fi vorba de un asfel de lucru pentru că nu cerem nimic. Nu am cerut posturi guveramentale, avem. Nu am cerut alte poziții sau avantaje care să poată să îndreptățească folosirea acestui termen. Am avut însă o discuție cu doamna premier în care, bazat pe experiența mea de premier, i-am recomandat să încerce să gândească o restartare a guvernării, în sensul de a-i da posibilitatea să treacă din această defensivă în care se află Guvernul, și practic și coalția, de o bună bucată de vreme, într-o situație de ofensivă. Pentru asta ar fi fost nevoie și ar fi nevoie de câteva lucruri esențiale: un program de guvernare regândit pe baza programului de guvernare care a fost votat în Parlament, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o propunere de noi obiective, o reformă a unor instituții ale statului și nu în ultimul rând o restructurare a echipe guvernamentale care să șteargă această impresie de lipsă de competență, care trebuie să recunoaștem planează asupra guvernului existent”, a declarat Tăriceanu.

Președintele ALDE susține că varianta optimă este restructurarea prin votul în Parlament, iar pentru acest lucru este nevoie de o majoritate confortabilă.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
113 afisari

2 COMENTARII

  1. Dle Tariceanu, tratati cu calm situatia. Vedeti ce are de spus Dna Dancila si care este tema remanierii.Nu-i mai dati apa la moara lui Ponta.Care prin Dvs vrea sa se razbune pe PSD. Care nu s-a rugat de el sa revina ca Premier dupa ce, ca un las si-a dat demisia pe FB. Pe atunci era prieten cu Dl Ghita si parca au plecat cu familiile in vacanta.Acum nici Dl Ghita nu-l mai contacteaza. S-a trezit dat afara din PSD dupa ce devenise Presedinte, in locul cui oare? Face el o alianta ProRomania-ALDE si apoi ii schimba numele in partid si devine presedinte.De ce nu a apelat la USR de ex. Ptr ca Dvs sunteti o persoana cu notorietate si functie.

  2. POLITRUCILOR NAUCILOR TRADATORI DE NEAM NU MAI RASPANDITI IN JURUL VOSTRU BIZARERII, ATROCITATI, GROZAVII, ABERATII, ETC CARE-I DETERMINA PE ROMANI SA-SI IA LUMEA IN CAP ……… PARASIND PE VECI TARA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger