N-are leac, ani în şir s-au ghiftuit cu miliarde, dar vor să taie în continuare din numărul de angajaţi pe principiul stoarcerii de profit maxim cu cât mai puţini salahori şi cheltuială, evindent, scumpind tarifele. Şi pentru ca schema să poarte un nume, înseamnă în limbaj corporatist “restructurare”, „digitalizare” sau „adaptare la piaţă”, căci altfel “business-ul va pieri”. Vezi să nu, plantaţie ca în România nu mai pupaţi niciodată. Şi măria sa multinaţionala taie: 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 – Telekom Romania Mobile Communications S.A. “Experienţe împreună”, este?

Măsura vine şi în contextul în care grecii de la OTE şi nemţii Deutsche Telekom sunt pe cale să vândă pachetul de acţiuni deţinut de Telekom România. Aici s-ar băga Zoltan Tseszari (RCS&RDS), grupul francez Orange, ruşii de la ER-Telecom şi milionarul bulgar Spas Rusev, principalul acţionar al celui mai mare operator de telecomunicaţii din Bulgaria, Vivacom, proprietarul hotelurilor Radisson Blu și Hilton din Sofia şi un apropiat al finanţatorilor din Rusia. Lume bună. Noua concediere declanșată în Telekom România, spune şeful grupului, Miroslav Majoros, “este generată de contextul economic global actual, în care singura constantă este schimbarea și transformarea organizațională, iar noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm pentru a îndeplini așteptările și nevoile mereu mai mari ale clienților de la orice companie de tehnologie inovatoare”. Un “luaţi-vă catrafusele” împachetat într-un mesaj clar-obscur. În februarie, sindicaliştii Telekom au protestat din cauza „miilor de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani”, volumul mare de muncă și „salarii mizere”. Acum doi ani a mai fost o altă restructurare –reorganizare, atunci au fost desfiinţate 205 de posturi de manageri (din 600) plus concedieri şi printre angajaţi. Strânsul şurubului vine după ce grupul Telekom raportează afaceri de 4,7 miliarde lei (1 mld euro), venituri în 2018 de 933 milioane euro şi un profit brut de 138 milioane euro, condiţii în care pierderile s-au redus cu peste 40% faţă de anul trecut. Ce mai zice Telekom: “optimizarea proceselor, automatizarea şi introducerea de roboţi într-o serie de procese interne sunt câteva dintre priorităţile companiei în toate ariile operaţionale”. Mai pe şleau, salariaţi români, ineficienţilor, veţi fi înlocuiţi de roboţi !
Telekom/cosmote a început sa dea rateuri grave de la preluarea de catre nemți.De atunci le-am dat la mUE! Iar acum multinaționala dă la mUE angajaților români care urlau-ciuma roșie!