La capătul unui vot fără reale surprize, actualul guvernator al Băncii Naționale a României și-a asigurat încă un mandat în fruntea instituției.
Beneficiind, se știe, de susținerea Coaliției PSD-ALE, Mugur Isărescu a primit nu mai puțin de 300 de voturi „pentru” și doar 15 „împotrivă”, drept urmare își poate păstra liniștit statutul de cel mai longeviv guvernator din lume, care i-a adus numele in celebra Carte a Recordurilor, încă de acum 10 ani.
Tot în ședința de plen comun de miercuri, parlamentarii au votat si noul Consiliu de Administrație al BNR-ului.
@Apreciați că votarea de către partidele parlamentare a actualei foste conduceri de la BNR are ca scop scăderea prezenței la vot la următoarele alegeri europarlamentare,actacurile ALDE la conducerea BNR contribuind probabil la creșterea prezenței la vot și nerealizarea pragului electoral de către ALDE, și PMP fiind oarecum la limită la alegerile europarlamentare, ?
Opinați că ar putea fi realizată și o evaluare a votului pentru conducerea BNR, pentru a observa care dintre partidele parlamentare și-ar putea dori probabil o prezență mai scăzută la vot, în vederea obținerii procentelor care să le asigure prezența în parlament și „imunitate parlamentară”, ?
@Ce opinie aveți despre faptul că Tăriceanu, constatând că atacurile la conducerea BNR cresc prezența la vot, s-a hotărât să propună și susțină aceeași conducere a BNR , deși nu a reușit să obțină mandate la europarlamentare,?
@Opinați că opoziția va fi formată din Isărescu și CA de la BNR, în vreme ce politicienii vor forma majoritatea parlamentară, așa cum au votat pentru instalarea CA al BNR, ?