AcasăNewsLaura Kovesi, acum la CSM pentru a-și primi decizia disciplinară

Laura Kovesi, acum la CSM pentru a-și primi decizia disciplinară

Cele două acţiuni disciplinare ale Inspecţiei Judiciare care o vizează pe Codruţa Kovesi sunt pe ordinea de zi de miercuri a Secţiei pentru procurori a CSM. Într-una dintre cele două acțiuni este vizat și Marius Iacob, fostul adjunct al Codruței.

Laura Codruța Kovesi Sursa foto Twitter

 Pronunţarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară în cele două acţiuni care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi a fost amânată de mai multe ori până acum. Dosarul care o vizează doar pe Kovesi este programat la ora 10:00. Totodată, acţiunea în care este cercetată alături de Marius Iacob va avea loc de la 11:30.

Cercetarea care îi vizează pe cei doi procurori a fost declanşată în urma înregistrărilor dintr-o şedinţă a DNA apărute în spaţiul public. În acest caz, pronunţarea a fost deja amânată de cinci ori, iar între timp Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al şefului DNA.

Inspecţia Judiciară a început, în 12 ianuarie 2018, o acţiune disciplinară în cazul Laurei Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA la vremea respectivă, pentru „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”, constând  în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65  alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală”.

Codruței Kovesi i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger