AcasăNews3000 de medici au parafe false

3000 de medici au parafe false

Avocatul lui Matteo Politi, Daniel Ionascu, cel care il apara pe medicul cu 8 clase, sustine ca in tara sunt peste 3000 de persoane care profeseaza medicina si care nu au absolvit studiile conform legilor. Aparatorul trage un semnal de alarma in acest sens si a solicitat autoritatilor sa puna la dispozitie numarul parafei  doctorilor dar si daca acestia sunt inscrisi oficial in tabloul medicilor. Acest document este cel care atesta daca un medic a parcurs toate etapele si are toate avizele pentru a profesa acesta profesie.

„De patru luni de zile am strigat catre ministrul Sanatatii sa faca publice parafele care exista in Romania, in asa fel incat sa vedem daca cel ce are parafa este scris in tabloul medicilor. De patru luni de zile nu mi-au raspuns. Cer cu toata puterea sa se faca publice aceste parafe, pentru a putea fi comparate de orice pacient. Este vorba de siguranta pacientului. Din datele dosarului, sunt pe teritoriul Romaniei un numar de 3.000 de astfel de falsi medici”, a sustinut avocatul Daniel Ionascu. Pe de alta parte, Matteo Politi, falsul chirurg italian sustine ca  are o diploma care a fost recunoscuta in tara dar ca nu a facut si rezidentiatul, asa cum era normal. Politi spune ca nu se considera vinovat pentru  ce a facut deoarece avea cunostintele necesare, doar ca nu avea toate actele in regula. ”Am diploma in medicina generala si cursuri de chirurgie estetica despre care stiu ca sunt suficiente pentru a putea profesa in Romania”, a declarat falsul estetician. El a mai spus ca atunci cand a venit in Romania a discutat cu o persoana care i-a precizat ca este avocat si i-a spus ca toate cursurile sale sunt suficiente pentru a putea profesa ca medic in tara noastra. Saptamana trecuta, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au decis inlocuirea masurii arestului preventiv dispuse de judecatori in cazul falsului chirug italian cu masura controlui judiciar, hotararea nefiind contestata de procurori, astfel ca acesta a fost pus in libertate.

author avatar
Ramona Feraru
842 afisari

4 COMENTARII

  1. Vai de capul nostru al românilor ! Nici Pintea min.PSD al sanatatii nu vrea sa faca nimic in sensul ăsta,nici toata opozitia,preșu Joianna,serviciile, nimeni nu vrea ca România sa fie o țara normala (ca afara!)…

  2. Perdea de fum avocateasca de prost gust, pentru fraieri. Sa se ocupe intai de clientul sau si dupa aceea de ceilalti 2.999 de medici falsi.

  3. Ionașcu cere ca sa fie puse la dispozitia publicului parafa (foto/specimen)și să se vada daca sint medicii inscriși în tabloul medicilor.Și așa cei ca Politi ar fi imediat descoperit!Daca asta este un lucru bun ,de ce nu se face? Iar daca este ilegal ce cere acest avocat sa știm și noi ..,,prostimea**…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger