AcasăNewsRemus Borza: ”Impozitul colectat nu se pupa deloc cu cifra de afaceri”!

Remus Borza: ”Impozitul colectat nu se pupa deloc cu cifra de afaceri”!

Deputatul Remus Borza, proaspat consilier onorific al al premierului Dancila pe probleme economice, reforma si fiscalitate, a facut, ieri, primele declaratii despre ce se intampla in subteranele economiei. Intr-un interviu incendiar, consilierul a sustinut ca in fiecare an companiile care sunt inregistrate  la noi in tara prejudiciaza bugetul cu miliarde de euro prin neplata taxelor.

„Eu am idei, dar nu-mi racesc gura degeaba. In America presedintele Donald Trump a dus fiscalitatea pentru companii de la 35% la 21%. In Romania toata lumea a injurat PSD, dar aici taxa pe impozitul pe profit este de 16%. Numai ca impozitul colectat nu se pupa deloc cu cifra de afaceri. Impozit pe profit de sub 2% din PIB, ce-i asta? Evaziunea fiscala este de 16 miliarde de euro, anual. Pai asta inseamna 13 autostrazi Comarnic – Brasov. Cu ce sa faci autostrazi, daca nu ai bani? Vom inchide povestea, dar adaug, ca sa fie limpede. Vom vorbi cu mediul de afaceri, vom avea un dialog onest. Vom gasi solutii agreate de toate partile. Vom discuta tot timpul cu mediul de afaceri. Dar nu putem avea autostrazi cu vorbe, avem nevoie si de bani. Schemele cu preturile de transfer, cu ingineriile financiare trebuie sa inceteze”, a declarat Borza. Inlocuitorul lui Darius Valcov vine cu o schimbare radicala de filosofie bugetara. „Eu cred ca vor urma schimbari majore“, spune Borza. ”Sunt prea multi bugetari si prea bine platiti. Este nevoie de un plan de restructurare sever in administratie”, a spus acesta. Remus Borza, 46 de ani, a castigat un mandat de deputat din partea ALDE, dar de zilele trecute s-a inscris in PSD si a ajuns principalul consilier al premierului Romaniei. Borza este avocat, a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica – cea mai importanta companie pe care statul o mai are in proprietate. Acesta a reusit sa o readuca pe profit dupa o lunga perioada de insolventa.

author avatar
Ramona Feraru
669 afisari

2 COMENTARII

  1. Destept Borza asta . Cand se va face un control la ce a facut el la Hidroelectrica. Ce Tariceanu 700 dosare, lui dom consilier Borza ii trebuie o garnitura de tren.

  2. Hotia nu-i de ieri ,s-a furat din prima zi dupa caderea lui Ceausescu .
    ANAF-ul a fost mana in mana cu hotii cu partidele cu evazionistii.
    Ca sa vezi cum se fura trebuie sa stii care-s costurile pe fiecare societate ,in costuri sunt ingropate toate mismasurile ,toate comisioanele toti banii negri .
    Prin costuri se spala banii negri !!.
    Bozga stie ce spune ,numai sa fie lasat sa faca curatenie ,iar curatenia va revolta atit partidele cat si profitorii ,evazionistii si excrocii.
    Sa nu-l termine pe Bozga mafia inainte ca el sa inceapa DERATIZAREA financiara .
    Banii subterani circula mult mai repede decat cei din impozite si taxe.
    Vezi articolul cu TIMIS si care-i impozitul platit de el !!!!!!!!!!,si te miri cum fac unii miliarde !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger