AcasăNewsViorica da iama in baroni

Viorica da iama in baroni

Viorica Dancila i-a pus la punct pe consilierii judeteni care erau numiti pe bani multi si pe criterii politice. Printr-o Ordonanta de Urgenta care modifica o lege electorala, presedintele de Consiliu Judetean va fi ales, de acum,  prin vot uninominal.

Viorica Dancila a pus gang rau baronilor. Premierul a anuntat, ieri, la inceputul sedintei de Guvern, ca Executivul va modifica legislatia pentru a reveni la votul uninominal la alegerea presedintilor de Consilii Judetene. Dancila a precizat ca a inteles dorinta poporului de a avea un rol mai important in acest sens. ”Am inteles mesajul cetatenilor, respectiv dorinta de a avea un rol mai important in ceea ce priveste alegerea factorilor de decizie si de a-si exprima in mod direct optiunea de vot cu privire la cei care iau masuri pentru comunitate. Vom modifica legislatia, astfel incat presedintele CJ sa fie ales, din nou, prin vot direct de comunitatea locala”, a afirmat sefa de la Palatul Victoria. Seful  Guvernului a spus ca revenirea la votul uninominal va creste legitimitatea, reprezentativitatea si stabilitatea presedintilor de Consilii, asa cum este prevazut in legea de organizare.

Iohannis nu vrea si gata!

Klaus Iohannis a afirmat ieri, prin purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi, ca „a constat ca PSD nu a inteles nimic din aceste alegeri si ca umbla iar la cutia cu ordonante de urgenta”. Iohannis a spus prin reprezentatul sau ca este ”revoltat” de adoptarea OUG privind alegerea presedintilor de CJ in mod direct. Deci el vrea mai departe cu baronii!

author avatar
Ramona Feraru
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger