AcasăNewsBoicotarea Romaniei

Boicotarea Romaniei

Acum patru ani si jumatate, un profesor de fizica ce pretinde ca familia lui este atestata in Cisnadie inca din secolul al XVI-lea spunea ca vrea sa faca din Romania o tara europeana, moderna si prospera. Nu i-a iesit, pentru ca legile fizicii nu se ocupa cu asa ceva. Dupa aia, fostul profesoras a vrut si un program de tara pentru generatiile viitoare, ca sa se bucure de o Romanie mai puternica si mai demna. Nici asta nu i-a iesit, pentru ca ori de cate ori se intalnea cu Romania, de regula de marti seara, de cand se intorcea din weekend, si pana vineri spre pranz, cand pleca in alt weekend, nea profesorul asta ba ii tragea Romaniei suturi in fund, ba ii dadea palme dupa ceafa  si o imbrancea pe scari.

Ifosele lui Iohannis nu sunt prevazute in Constitutie

In timpul celor aproape cinci ani de cand este presedinte, Iohannis a avut nenumarate ocazii sa divorteze de Romania. Daca nu mai exista dragoste, daca scandalurile se tin lant si partile se injura toata ziua, asta faci, divortezi. Nu are rost sa te prefaci ca iubesti, iar celalalt ca te crede.

Ales sau impus?

Stai si te intrebi de ce a fost ales presedinte Klaus Iohannis. Inainte, ca primar, n-a excelat cu nimic. N-a pus Sibiul pe harta elitelor europene ale inteligentei, ale dezvoltarii industriale sau ale finantelor. N-a facut nici macar o biblioteca. A ridicat doar ghivece cu flori pe stalpii de pe bulevard, a vacsuit niste fatade si s-a laudat cu prietenii lui germani sau austrieci. Nu e cam putin pentru a ajunge presedinte? Poate ca nici ceilalti nu au facut lucruri deosebite inainte de a fi presedinti.

Viorica Dancila din nou victima a razbunarilor presedintelui

In cazul lui, insa, e tot mai evident ca altcineva a avut nevoie de el pentru a-l infige in motul Romaniei. Evit sa spun a conduce, pentru ca mie mi se pare ca Iohannis nu a condus nimic, exceptand Mercedesul despre a carui provenienta s-ar putea scrie un roman. Nu a facut altceva decat sa execute ordinele venite de la Bruxelles si de a-si sustine stapanii despre care nu am motive sa cred ca ar fi straini de impunerea lui ca presedinte.

Sfidarea, bomboana de pe tort

Cu ce a avansat Romania de cand Klaus Iohannis a fost instalat la Cotroceni? Sper ca nu are tupeul sa se laude cu vreo realizare in plan economic si social. Acestea apartin guvernelor PSD perindate din 2016 incoace, nu lui. Lui ii apartine doar Guvernul Zero, al lui Dacian Ciolos, care intr-un an de guvernare ne-a tras inapoi cat in alti zece. Cu ce a sprijinit Iohannis atat de necesara reforma in justitie? Cu nimic. Dimpotriva, a avut mereu grija ca aceasta sa fie mentinuta la stadiul de sluga a lui si a serviciilor.

Olguta Vasilescu a simtit pe propria piele ce inseamna sa il critici pe Iohannis

A avut grija sa nu se schimbe nimic din mostenirea lasata de cel mai ticalos presedinte, Traian Basescu. Prin inactiune, a protejat abuzurile unei DNA conduse de Laura Codruta Kovesi si tinuta in brate de cel mai contestat procuror general, Augustin Lazar. Si, ca umilirea sa fie completa, a decorat cu aceeasi distinctie atat tortionarul cat si victima, punandu-i pe picior de egalitate. Tot nu a fost de ajuns, asa ca decoratia victimei a fost cu cateva clase mai mici. Lipsea insa bomboana de pe tort, adica sfidarea. Priviti-l cu cata satisfactie zambeste cand vorbeste despre Augustin Lazar si veti intelege.

Na-va guvernare!

Acum, refuzul de a accepta numirile noilor ministri in guvernul Vioricai Dancila deja nu ar trebui sa mai mire pe cineva. Nu este prima data cand Klaus Iohannis procedeaza de o maniera care nu are legatura cu Constitutia, ci doar cu bunul plac. A mai facut-o si cu Olguta Vasilescu, careia, razbunator de fapt pentru ca il criticase in nenumarate randuri, ii cauta nod in papura. Pana la urma, a hotarat cu de la sine putere ca nu este bine pregatita profesional, desi Vasilescu mai fusese ministru.

Cand aude de Eugen Nicolicea presedintele parca aude de Ordonanta de gratiere

Blocarea propunerilor facute de Viorica Dancila se inscrie in acelasi registru de boicotare a Romaniei. Iohannis nu este interesat ca guvernul risca sa-si obtureze activitatea in anumite domenii, asteptandu-i ifosele. N-are decat, nu e treaba lui. Doar naivii nu-i disting ranjetul de multumire, un fel de „ati vrut guvernare, na-va guvernare!” Eugen Nicolicea la Justitie? Nici sa nu auda de asa ceva. Ministri propusi de Dancila nu sunt buni, zice Iohannis. Nu sunt corepunzatori, n-au tinuta!  Cata pregatire are el, Iohannis, ca sa stabileasca asta? Care au fost criteriile de evaluare? De cand un profesor de fizica stabileste cata experienta au oameni care poarta in spate cam 15-20 de ani de politica? N-au tinuta? Poate, daca se refera la boicotarea Romaniei. Pentru asta chiar n-au tinuta.

author avatar
Valentin Boeru
2.639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger