AcasăOldParintii vor despagubiri de un milion de euro

Parintii vor despagubiri de un milion de euro

Incubatorul de la Maternitatea Bucur in care a fost ars bebelusul nu corespunde din punct de vedere tehnic, a declarat, ieri, directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazar Iordache.
„Am evaluat incubatorul. Este vorba despre un aparat facut in 1973, care nu corespundea parametrilor de temperatura, umiditate si ventilatie. Daca a fost facuta revizia, asa cum sustin cei din spital, in urma cu doua luni, atunci nu inteleg de ce a fost lasat in functiune, avind aceste probleme”, a spus Iordache.
El a precizat ca rezultatul evaluarii tehnice a incubatorului a fost trimis la procuratura. Potrivit lui Iordache, din cauza problemelor, temperatura pe partea metalica a incubatorului putea ajunge, in medie, la 80 de grade.
In urma cu doua zile, asistenta Emilia Baron a fost audiata de procurori in calitate de inculpata, pentru vatamare corporala grava din culpa. In fata autoritatilor, asistenta s-a declarat nevinovata, acuzind sistemul medical.
Ea a sustinut ca in seara incidentului era singura la 27 de copii. Parintii bebelusului sint hotariti sa ceara Maternitatii Bucur despagubiri de un milion de euro.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
42 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger