AcasăNewsAugustin Lazar, dat pe mana Vioricai Dancila

Augustin Lazar, dat pe mana Vioricai Dancila

Ministrul Justitiei a clarificat mai multe probleme grave care s-au ivit in sistem. Poate cea mai spinoasa este cea a masurii revocarii din functie a actualului procuror general, Augustin Lazar. Toader a solicitat presedintelui tarii sa dispuna ca ”Gusti” Lazar, cum ii spun apropiatii, sa plece din acesta functie. Ministrul a intocmit si a trimis la Cotroceni un raport detaliat cu abaterile si greselile pe care le-a facut seful procurorilor. Iohannis nu a raspuns oficial, dar a declarat ca este multumit de activitatea lui Lazar.

Intr-un interviu incendiar, Toader a sustinut ca mai este o cale pentru revocare. Acesta a adaugat ca ”eu, ca ministru al Justitiei, nu pot sesiza CCR, ci premierul. Nu e alta cale de urmat”, a spus Toader. ”SesizareaCCR, eu, ca ministru al Justitiei, nu pot sesiza eu, va trebui doar doamna prim ministru. Prin urmare, decizia de sesizare sau nu a instantei de contencios are componenta politica, decizie pe care repet, nu o iau eu, o poate lua doamna prim ministru”, a adaugat ministrul Justitiei.  Mai mult, Toader  a spus ca decizia referitoare la revocarea lui Kovesi este „valabila la indigo” cu cea a lui Augustin Lazar.

Completurile de 3 judecatori, neconstitutionale

Toader a pus la punct si a explicat si despre ce se va intampla la instanta suprema in cazul completurilor de trei magistrati. Acesta a transat speta aratand ca „prin analogie, lucrurile sunt identice” cu cele de cinci judecatori. Toader a adaugat ca rezolvarea acestei chestiuni de drept poate sa vina de la Avocatul Poporului, care ar trebui sa sesizeze CCR.  Totodata, orice persoana dintr-o cauza judecata de aceste completuri poate face o cerere de stabilire a constitutionalitatii instantelor tot la CCR.

author avatar
Ramona Feraru
326 afisari

1 COMENTARIU

  1. ,,S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii a 340 de infractiuni de inselaciune, dintre care 7 cu consecinte deosebit de grave, a infractiunii de uz de fals, precum si pentru participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.”
    ,,Conform rechizitoriului, „in perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata Hexi Pharma a indus in eroare reprezentantii a 340 de unitati sanitare prin prezentarea ca adevarata a unor calitati mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentratia substantelor active si la eficienta biocida, precum si prin utilizarea de mijloace frauduloase constand in etichete si alte inscrisuri ce atesta elemente de conformitate nereale, inlesnind cu intentie nerespectarea de catre membrii personalului medical de specialitate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor nosocomiale (n.r. -boli infectocontagioase)”, arata procurorii.”

    Opinați că faptele au fost încadrat corect, avându-se în vedere durata întinderii faptelor, a unităților medicale „înșelate”, referitor la sănătatea populației și considerați că serviciile secrete ar trebui să prezinte instanței dacă faptele au constituit sau nu o amenințare la adresa siguranței populație, chestiune despre care considerați că și procurorii ar fi trebuit să ancheteze ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger