AcasăNewsMinistrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care "virusul gripal circula mai...

Ministrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care „virusul gripal circula mai intens”

In ziua in care s-a aflat ca numarul deceselor provocate de virusul gripal in randul romanilor a ajuns, de la inceputul anului, la 20, Sorina Pintea a adus in discutie importanta vaccinarii antigripale si a trecut in revista masurile de respectat pentru prevenirea imbolnavirilor.

„Suntem in pragul unei epidemii de gripa, dar nu avem inca epidemie de gripa”, a subliniat ministrul Sanatatii, intr-o interventie la Digi 24. Cat despre pasii ce trebuie parcursi astfel incat sa se limiteze numarul imbolnavirilor, oficialul guvenamental a subliniat ca „in afara de vaccinare, care este cel mai sigur mod de a ne imuniza, avem de respectat anumite masuri igienico-sanitare”. Si anume sa se evite aglomeratiile, „parintii sa isi tina copiii bolnavi acasa”, iar in scoli cadrele didactice sa vada daca un copil are simptomele „unei raceli sau nu”. Totodata, Pintea a adus in discutie faptul ca „spitalele trebuie sa limiteze vizitele” – aspect despre care se stie ca a inceput sa fie aplicat inca de zilele trecute.

Totodata, Sorina Pintea a mentionat ca „exista zone unde virusul gripal circula mai intens: Bucurestiul, Constanta, zona de vest a tarii”, dar a continuat prin a spune ca „din toate judetele ni s-a semnalat cresterea numarului de cazuri de viroze respiratorii”.

Precizarile ministrului vin dupa ce s-a anuntat oficial ca un pacient de 68 de ani, din judetul Galati -in cazul caruia s-a confirmat virusul gripal tip A- a murit in cursul acestei ultime zile a saptamanii.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger