AcasăNewsIohannis, dupa aprobarea Acordului pentru Brexit: nu putem sa consideram, totusi, aceasta...

Iohannis, dupa aprobarea Acordului pentru Brexit: nu putem sa consideram, totusi, aceasta zi o zi fericita

Dupa ce liderii celor 27 de state europene prezenti duminica la Bruxelles la reuniunea extraordinara a Consiliului European – au dat unda verde acordului privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Klaus Iohannis a punctat asupra catorva aspecte ce tin de acest document „foarte amplu, foarte bine elaborat, la care s-a lucrat un an si jumatate”.

Incepand prin a mentiona ca discutiile de duminica au fost incheiate „intr-un timp record” si ca la reuniunea de la Bruxelles „Consiliul in formatul UE 27 a agreat proiectul de retragere, a aprobat declaratia politica referitor la relatiile viitoare” si ca este vorba despre un „document care si pentru noi are o importanta mare, fiindca in acest document se stipuleaza, de exemplu, cum vor fi tratati romanii in Marea Britanie”, Klaus Iohannis a subliniat ca, per ansamblu, aceasta data de 25 noiembrie are o incarcatura nu tocmai fericita. „Nu putem sa consideram, totusi, aceasta zi o zi fericita. Evenimentul ramane unul care cred ca pe majoritatea ne intristeaza daca realizam importanta – un mare stat membru pleaca si asta nu poate sa fie o veste buna. Insa dincolo de acest lucru, existenta unui acord ar face ca aceasta despartire sa fie gestionabila si sa capete un fundament juridic foarte solid”, a conchis Iohannis, de la Bruxelles.

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger