AcasăNewsCEDO decide ca instantele din tara nu functioneaza

CEDO decide ca instantele din tara nu functioneaza

CEDO a decis din nou ca Romania se afla pe lista neagra si a hotarat ca statul, adica noi contribuabili, vom avea de platit daune morale si materiale. De acesta data aceste despagubiri vor fi acordate intr-un proces, banal, de divort. Concret, un roman a castigat la CEDO despagubiri de 8000 de euro pentru ca instatele din tara i-au interzis unui tata sa-si vada fiul in timpul procesului de divort.

 Astfel, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca Romania a incalcat drepturile omului in cazul unui barbat caruia i s-a refuzat in instanta dreptul de a-si vizita fiul in timpul procesului de divort. Romanul in cauza este Cristian Catalin Ungureanu, care s-a nascut in 1972 si traieste la Ploiesti, conform deciziei publicate pe site-ul CEDO. In septembrie 2012, sotia lui Ungureanu a intentat divort si a cerut custodia fiului lor, nascut in 2006. Ea si copilul s-au mutat dupa o luna din locuinta familiala. Povestea a fost una obisnuita, in noiembrie 2012, Ungureanu a cerut in instanta custodia copilului sau dreptul de a-si vizita fiul in timpul procesului de divort. Instanta i-a refuzat custodia si a decis ca legea nu permite stabilirea dreptului de a-si vizita copilul in timpul procesului de divort. Decizia definitiva a intervenit in mai 2013.

Divort tardiv

Divortul s-a incheiat in noiembrie 2016. Instanta a hotarat ca baiatul trebuie sa locuiasca cu mama lui si i-a oferit lui Ungureanu un calendar privind dreptul de a-si vizita fiul. In februarie 2018, baiatul s-a mutat permanent la tatal sau la cererea sa, cu acordul ambilor parinti, dupa ce mama sa a decis sa se mute in alt oras. CEDO a hotarat ca romanului I s-au incalcat drepturile la viata familiala si a decis ca statul sa-l despagubeasca cu  8.000 de euro pentru ca nu aputut sa-si vada copilul.

author avatar
Ramona Feraru
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger