AcasăNewsIohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilor

Iohannis, sesizare la CCR in privinta Statutului parlamentarilor

Iohannis tine sa demonstreze ca politica externa nu e treaba romanilor, ci a Uniunii Europene

Daca miercuri se adresa Curtii Constitutionale cu o sesizare provind modificarile aduse Codului penal, joi, primul om in stat a atacat la CCR un alt act normativ care a trecut in aceasta vara de Parlament.

Astfel, la circa doua saptamani de cand Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor fusese trimisa dinspre Parlament spre Cotroceni, in vederea promulgarii, Klaus Iohannis a decis sa sa trimita CCR o sesizare de neconstitutionalitate asupra actului normativ in cauza. „Prin continutul sau normativ, legea dedusa controlului de constitutionalitate cuprinde dispozitii contrare prevederilor constitutionale consacrate de art. 1 alin. (3) si alin. (5), art. 11 alin. (1), art. 16 alin. (1) si alin. (2), art. 69, precum si de art. 147 alin. (4)”, se mentioneaza in amplul document trimis presedintelui CCR, laolalta cu motivele pentru care se considera acest lucru.

133 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai sa vedem si partea plina a paharului. Nimeni nu poate spune de acum incolo ca legile date de astia de la putere sunt neconstitutionale. Ceea ce pana acum nu am avut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger