AcasăOldApple vinde manele. In America

Apple vinde manele. In America

Cei innebuniti dupa produsele firmei Apple, adica posesorii de iPod, iPhone si Mac, au la dispozitie si in România un magazin virtual – iTunes Store, de unde pot cumpara o gramada de programe, dar si muzica. Am vrut sa vedem si noi cum functioneaza “sistemul” si am avut parte de mai multe “surprize”.

*Apple de Rahova*

Dupa mai multe incercari nereusite de a ne conecta la magazinul de muzica online (pentru România) gazduit de serverele Apple, am reusit pina la urma sa ne facem un cont valid in Statele Unite, pentru ca un cont valabil in România este ca si inexistent. Discriminarea celor de la Apple intrece orice limita, tu ca român cu dare de mina, cu card sI vointa de cumparare in sistemul online poti sa te stergi undeva cu contul mioritic, si asta deoarece, oricit ai incerca, nu vei reusi sa cumperi muzica prin calculator din apartamentul tau din Rahova. In schimb, daca ai o ruda prin tari straine, de preferat unele cu acces la magazinul de muzica, o rogi sa-ti faca un cont acolo, ca de aici, mai bine te lipsesti.

*România, tara unde nici muzica nu ajunge*

Ei bine, acum ca ai facut rost de un cont, cel mai bun este din Statele Unite, te apuci sa cauti muzica, muzica pe care de obicei nu o gasesti prin magazine pe la noi, sI mai repede tot pe net dar in format piratat. Ca un om cinstit ce esti, chiar vrei sa faci o fapta demna de respect, si anume sa cumperi, pe bani, un album audio pentru iPodul tau, pacat ca traiesti in România, tara unde nici muzica nu ajunge, decit piratata. Sa revenim, ai cont la iTunes Store in America si, din dragoste de tara, patrotism si un spirit de petrecere iesit din comun te gindesi cit de frumos ar fi sa cumperi ceva “made in Romania”. Zis si facut, care este cel mai celebru stil de muzica impus de artistii autohtoni? Muzica usoara? “Canci”, incearca manele. Da, ati citit corect, este vorba despre manele care se vind pe iTunes Store America. Un intreprinzator român cu ceva veleitati in materie de PC a pus la vinzare in ograda americanilor muzica noastra cea din toate autobuzele.

*Dar ce facem cu discriminarea Apple?*

Pai tocmai tara care a dat lumii acest minunat stil muzical sa fie privata de un download sanatos? Manelistu’ de cartier cu iPod sau iPhone n-are decit sa apeleze la rudele sale plecate prin strainataturi la “munca” pentru a face rost de un cont prin care sa cumpere un “Salam” sau o “Guta”. Oare exista oameni care cumpara manele de pe iTunes Store? Poate ca au reusit sa pacaleasca citiva americani sa downlodeze doua, trei albume sub pretextul ca e muzica traditionala tiganeasca, dar nu vad un real succes al i-manelei. Sau poate ca dorul de casa, singuratatea sI dusmanii de la fiecare pas imping diaspora româneasca din America sa cumpere la greu manelele de top de la Apple. N-avem de unde sa stim acest lucru, insa cu siguranta Domnu’ Steve Jobs (fondatorul Apple) ar trebui dat in judecata de “baietasii de România” cu putina burtica, lant de aur la git si ceva ceafa lata, ca nu-si pot descarca buzunarele online pe muzica ce le face viata mai usoara. Toate ca toate, dar pe iTunes Store se vind manele, albume intregi la preturi de pina la 10 dolari bucata, acelasi pret cu albumul Thriller al lui Michel Jackson. Ce alegeti?

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
61 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger