AcasăSPORTAfaceristul Ionut Negoita, pus sub control judiciar

Afaceristul Ionut Negoita, pus sub control judiciar

In continuarea anchetei care se face in acest caz, dupa perchezitiile din urma cu exact doua saptamani, joi dupa-amiaza s-a anuntat, din directia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, ca patronul echipei din Stefan cel Mare a fost plasat sub control judiciar.

Masura luata de procurori in cazul lui Negoita se aplica si in cazul altor trei persoane, toate trei fiind suspectate de bancruta frauduloasa.

Redem in cele ce urmeaza, intregral, comunicatul prin care se anunta aceste masuri:

„Compartimentul de Informare si Relatii Publice al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti-Sectia de urmarire penala au dispus, prin ordonanta, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpatii N.I., T.S., G.C.V. si D.C.A, pentru savarsirea infractiunii de bancruta frauduloasa, prev. de art. 241 alin. 1 lit. a) din Codul penal.

In fapt, s-a retinut ca, in calitate de administrator special al SC DINAMO 1948 SA, la data de 22.10.2014, cu prilejul propunerii planului de reorganizare a societatii DINAMO 1948 SA, inculpatul G.C.V. a omis, cu intentie, sa includa in plan active in valoare contabila neta de 16,863,011.58 lei, fapt care a condus la reducerea frauduloasa a creantelor bugetare.

In acest sens, inculpatul G.C.V. a beneficiat de sprijinul inculpatilor N.L, T.S., CE. si D.C.A.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de Procedura Penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE AL PARCHETULUI DE PE LANGA CURTEA DE APEL BUCURESTI”

author avatar
Andrei Coman
400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger