AcasăNewsSahul, mai periculos decat pariurile si carnea de porc

Sahul, mai periculos decat pariurile si carnea de porc

Jocul mintii este instrumentul diavolului, potrivit unui predicator musulman turc care a condamnat virulent practicarea acestui joc, apanajul mincinosilor si necredinciosilor, in opinia sa.

”A juca sah este mai grav decat a frecventa casele de pariuri sau a manca carne de porc”, a afirmat Ahmet Mahmut Unlu, un celebru imam turc, cunoscut si sub pseudonimul Cubbeli Ahmet Hoca, potrivit Hurriyet. Dar de ce aceasta condamnare a unuia din cele mai clasice si mai pasnice jocuri de societate? ”Jucatorii de sah sunt mai inclinati sa minta decat altii”, a explicat foarte serios imamul. ”Sunt blestemati”, a continuat el.

Ahmet Mahmut Unlu sau mare-i gradina Domnului...

Predica nu a fost evident pe placul Federatiei de sah a Turciei, care a denuntat propozitii ”inacceptabile” si a informat ca va lua masuri legale impotriva imamului. Anul trecut, in ianuarie, jocul de sah a atras furia si altui sef spiritual musulman, nimeni altul decat Marele Muftiu al Arabiei Saudite, care a emis o fatwa impotriva lui, estimand ca a practica sahul este contrar legii islamice.

author avatar
Tudor Borcea
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger