AcasăPoliticaReplica fostului premier Ponta, in privinta "Colectiv": Eu am demisionat, mi-am asumat...

Replica fostului premier Ponta, in privinta „Colectiv”: Eu am demisionat, mi-am asumat raspunderea politica

Demersul initiat, marti dimineata, la Parchetul General, mai precis plangerea penala depusa de rude ale victimelor incendiului care a mistuit localul bucurestean, in urma cu peste un an, vizandu-i, printre altii, pe fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pe Raed Arafat, actualul sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, nu a ramas fara reactii.

Odata ce numele sau a fost mentionat in legatura cu demersul parintilor a doi dintre tinerii care si-au gasit sfarsitul in drama de la „Colectiv”, primul-ministru n-a stat prea mult pe ganduri si si-a spus punctul de vedere. Dar nu oricum, ci facand o paralela pe care unii au considerat-o de-a dreptul unuitoare, iar altii cu totul nepotrivita. „Asta inseamna ca si domnul Ciolos este vinovat de moartea celor care au murit pe autostrada duminica (accidentul a avut loc sambata-n.r). Eu am demisionat, mi-am asumat raspunderea politica, ma rog, asa cum a fost atunci. Restul lucrurilor le va decide justitia. Dar as vrea sa nu facem politica din moartea unor oameni”, a replicat Ponta, la plecarea de la Curtea Suprema, unde, marti, s-a judecat cererea sa de anulare a masurii controlului judiciar.

„Chiar si inactiunea se pedepseste”, atragea atentia Jean Chelba, tatal unuia dintre tinerii care a pierit in tragedie, aducand in discutie numele fostului prim-ministru, Victor Ponta.

Acesta din urma a demisionat, se stie, pe 4 noiembrie, pe fondul manifestatiilor stradale aparute in Bucuresti si alte orase mari din tara, prin care protestatarii cereau atat plecarea din functie a premierului, cat si a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

author avatar
Cristina Stefan
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger