AcasăNewsHollande ii da cu flit lui Putin

Hollande ii da cu flit lui Putin

Franta joaca razboiul nervilor cu Kremlinul

Presedintele Frantei a declarat ”inacceptabila” sustinerea acordata de Rusia regimului din Siria si a lasat sa se inteleaga ca ezita sa-l mai primeasca pe liderul de la Kremlin, care trebuie sa vina in Hexagon saptamana viitoare.

Franta joaca razboiul nervilor cu Kremlinul

”Imi pun intrebarea: va fi utila (vizita)? Este necesara? Putem face ceva astfel incat sa oprim ceea ce el (Putin) comite impreuna cu regimul lui Bashar al-Assad, adica sprijinirea fortelor aeriene ale acestui regim care bombardeaza populatia orasului Alep? Daca il voi primi, ii voi spune ca aceasta este de neacceptat si este grav pentru imaginea Rusiei”, a declarat Francois Hollande pentru TMC. Purtatorul de cuvand al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca ”vizita lui Vladimir Putin in Franta se afla in pregatire”. Sambata, la ONU, Rusia si-a exercitat dreptul de veto opunandu-se rezolutiei prezentate de Franta si de Spania, rezolutie care cerea incetarea bombardamentelor si instaurarea unei zone de excluziune aeriana in Alep. Hollande a denuntat ca ”populatia este victima a crimelor de razboi(…) Cei care comit aceste acte vor plati, inclusiv in fata Curtii penale internationale”. Saptamana trecuta, mass-media rusa a anuntat ca Vladimir Putin va sosi la Paris in 19 octombrie pentru discutii cu omologul sau francez pe tema situatiei din Siria si a crizei din Ucraina.

Rusia isi face baza navala in Siria

Moscova a anuntat ca va construi o baza navala permanenta in portul Tartous, care gazduieste la ora actuala o statie de mentenanta tehnica pentru navele rusesti , a informat adjunctul Apararii, Nikolai Pankov. 4.300 de millitari rusi se afla in Siria, la un an de la interventia militara in aceasta tara, iar Moscova continua sa-si intareasca prezenta militara in ciuda declaratiei lui Putin, din martie, cu privire la retragerea unei parti din acest contingent. Kremlin a trimis recent baterii de aparare antiaeriana S-300 in Tartous.

author avatar
Tudor Borcea
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger