AcasăOldLinistea dinaintea gripei

Linistea dinaintea gripei

Reprezentantii federatiilor sportive din România spun ca sint pregatiti sa ia masuri in cazul aparitiei unor cazuri de infestari cu virusul AH1N1 in rindul sportivilor. Concret, se discuta despre aminarea meciurilor din competitiile interne sau impunerea unor masuri de carantina.

*Baschetul intra-n carantina*

Presedintele FR de Baschet, Carmen Tocala, spune ca echipele la care se vor inregistra cazuri suspecte vor intra in carantina timp de sapte zile: „In cazul in care vor fi descoperiti sportivi cu aceasta gripa porcina, vom lua masuri ca intreaga echipa sa intre in carantina de sapte zile, iar daca sportivii au intrat in contact cu alte echipe, atunci si acelea vor intra in carantina. In aceasta perioada de carantina, echipa respectiva nu va putea participa la meciuri sau la antrenamente. Am fost foarte bine informati de cei de la Ministerul Sanatatii, pentru ca noi avem foarte multe grupe de copii si juniori. Am avut multe cazuri de varsat de vint si de varicela, la care perioada de carantina era de pina la 21 de zile”.

*Caz de forta majora pentru Gatu*

Pentru Cristian Gatu (presedintele FR de Handbal), gripa porcina intra in categoria evenimentelor de forta majora, caz in care trebuie o abordare aparte: „Deocamdata, nu avem nicio adresa oficiala din partea organelor abilitate sau din partea Guvernului. Daca s-ar intimpla asa ceva, atunci s-ar incadra la cazuri de forta majora, cum sint cutremurele, seismele sau calamitatile naturale, care sint prevazute in regulament. Daca ne-am lovi de acest virus, putem sa aminam meciuri sau etape. Chiar imi amintesc ca in perioada Guvernului Nastase ni s-a cerut sa aminam un meci la nivel de echipa nationala, dar nu am facut-o pentru ca nu era un motiv atit de intemeiat ca in prezent”.

*Rugbistii au pierdut deja lupta*

Din punctul de vedere al lui Alin Petrache, Federatia de Rugby nu poate lupta cu virusul AH1N1: „Cel putin pina acum, nu s-a pus problema unei actiuni preventive impotriva gripei porcine. Asteptam sa fim informati de Ministerul Sanatatii. Daca ministerul ne va recomanda aminarea meciurilor, atunci ne vom conforma, dar numai dupa informarea lor. Oricum, chiar daca am vrea sa facem ceva, noi sintem legati de miini si de picioare, pentru ca acest vaccin nu exista in România”.

*La volei se monitorizeaza atent situatia*

La rindul sau, presedintele Federatiei Române de Volei, Gheorghe Visan, a precizat ca urmareste evolutia situatiei la nivel mondial: „Sintem la curent cu ceea ce se intimpla pe plan international si ne aflam in legatura cu Ministerul Sanatatii. In cazul in care situatia ia o intorsatura neplacuta, putem lua masuri de vaccinare, in cazul in care vaccinul se afla pe piata si, cu siguranta, se poate ajunge chiar la
aminarea partidelor”.

*”Hocheistul” Barna vegheaza*

Presedintele FR de Hochei, Tanczos Barna, stie tot ce se intimpla in campionatele de fotbal ale Frantei si Angliei: „Situatia devine din ce in ce mai grava. Am vazut ca in Franta a fost aminat un meci de fotbal, iar prezenta virusului a fost semnalata la mai multi jucatori si in Anglia. Personal am vorbit deja cu directorul tehnic al Federatiei, Marius Gliga, si vom cere medicilor de la echipele de club sa monitorizeze foarte atent situatia. Ţinem legatura si cu Ministerul Sanatatii si vom aplica strict recomandarile specialistilor. Daca un singur jucator de hochei va fi infectat, probabil, vom lua o masura extrema, de aminare a meciurilor”.l

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
43 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger