AcasăSPORTMinisterele revin in fotbal. Rapid la Transporturi

Ministerele revin in fotbal. Rapid la Transporturi

Rapidul renaste din propria-i cenusa si se intoarce la origini. Clubul bagat in faliment de Valerii Moraru si pe care LPF si FRF nu l-au primit in Liga 1 se va desfiinta. Noua entitate Rapid nu va avea nicio legatura cu personajele care in ultimii 20 de ani s-au perindat prin Giulesti. Ministerul Transporturilor pregateste o formatie cu numele Rapid Miscarea Feroviara – a ceferistilor (si nu numai a lor) de pretutindeni.

Initiativa ii apartine Valeriei Caciureac, legendara campioana la saritura in lungime (in 1984, la J.O. de la Los Angeles, Vali Ionescu a luat „argintul”), casatorita cu fostul fotbalist Vasile Caciureac si ajunsa, intre timp, presedintele Clubului Sportiv „Rapid”. De la M.T. a obtinut garantii ca CFR-ul sprijina intoarcerea acasa a echipei de fotbal, in timp ce Compania Nationala de Investitii si-a dat acordul pentru ca noul stadion care va fi construit in Giulesti sa fie pus la dispozitia formatiei Rapid Miscarea Feroviara.

Buget asigurat de suporteri

Inscris in Liga a V-a, noul Rapid va avea la inceput un buget asigurat in mare parte din vanzarea biletelor de joc. Numai in sezonul trecut, clubul lui Moraru a strans peste 300.000 de euro de la fani, o suma mai mult decat suficienta pentru ligile inferioare. Exemplul Politehnicii Timisoara este imbratisat de rapidisti, care vad cum clubul adevaratilor „alb-violeti” a ajuns din L5 pana in esalonul secund, iar la anul ataca promovarea.

Caciureac: „Nu putem lasa Rapidul sa moara”

Presedintele CS Rapid a explicat in ce consta demersul de salvare a „Giulestinei”: „Nu putem lasa Rapidul sa moara! Bineinteles ca Stadionul «Giulesti» va fi la dispozitia unei echipe care se va numi Rapid! Am intrebat la Compania Nationala de Investitii daca echipa mea, in cazul in care va primi drept de joc, va putea evolua pe stadion. Ni s-a spus ca se poate juca acolo pana cand incep lucrarile de modernizare pentru  Euro 2020. Clubul Sportiv nu poate sa faca echipa de fotbal, ar trebui schimbat Certificatul de Identitate Sportiva, pentru ca noi nu avem specificat acolo si fotbal. Insa am gasit solutia. Exista trecut fotbalul in Certificatul de Identitate Sportiva al Regionalei CFR, dar ei nu au fizic echipa. Deci au Certificatul de Identitate Sportiva si pot sa faca echipa de fotbal Miscarea Feroviara. Si vom face cumva, adica noi sa venim cu baza, iar ei cu echipa. Miscarea Feroviara nu tine de CS, este unitate in subordinea Ministerului Transporturilor. Adica, s-ar pastra traditia! Echipa ar fi sub culorile CFR-ului”.

Avantaj: palmaresul pana in 1994 e la Clubul Sportiv

Rapid Miscarea Feroviara va porni la drum cu un avantaj nesperat: palmaresul clubului de la infiintare (1923) si pana in anul 1994 (cand George Copos a devenit patron) se afla in proprietatea CS Rapid! Vali Caciureac a confirmat ca vor avea loc negocieri pentru recuperarea perioadei ’94-2016: „Intr-adevar, confirm, palmaresul echipei de fotbal, din 1923, de la infiintare, si pana in 1994, este la noi. Noi, CS Rapid, din 1994 nu am mai avut echipa de fotbal, atunci sectia a trecut la profesionisti. Dar palmaresul primilor 71 de ani de istorie este la noi. Daca s-ar infiinta echipa de fotbal pe Carnetul de Identitate Sportiva al celor de la Feroviar, asa cum speram, atunci am putea intra in orice fel de asociere fiindca suntem sub aceeasi palarie, adica sub autoritatea MT-ului. Si, ulterior, se pot demara negocieri pentru recuperarea palmaresului pana in 2016”.

ULTIMA ORA: AFC Rapid s-a inscris in Liga 5

In timp ce Rapidul lui Valerii Moraru este in moarte clinica, Rapidul lui George Copos isi pregateste botezul. Ieri, Horia Manoliu, fost director de marketing al clubului, a inscris AFC Rapid in Liga Municipala din Bucuresti (Liga 5). AFC Rapid este in continuare controlat de George Copos prin intermediul „Ana Holding”.

  • Familia Moraru si-a jucat perfect rolul: clubul Rapid a ajuns in faliment!
  • Salvarea vine de la Ministerul Transporturilor, care infiinteaza o noua echipa;
  • Rapid Miscarea Feroviara va avea palmaresul din perioada 1923-1994;
  • Stadionul „Giulesti”, pregatit sa gazduiasca meciuri de Liga a V-a!
author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger