AcasăNewsSefa unui serviciu din cadrul CJ Sibiu, retinuta

Sefa unui serviciu din cadrul CJ Sibiu, retinuta

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Dupa ce au audiat-o, la finele perchezitiilor facute luni la sediul Consiliului Judetean Sibiu, anchetatorii anticoruptie din cadrul Serviciului Alba Iulia au dispus retinerea pentru 24 de ore, de marti incepand, a sefei Serviciului Administrativ din cadrul institutiei prim mentionate.

Masura o vizeaza pe Ana Kraus, pe care procurorii o cerceteaza pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata, urmand ca miercuri sa o prezinte magistratilor Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, in acelasi dosar, anchetatorii anunta faptul ca s-a decis plasarea sub control judiciar, pentru un interval de 60 de zile, a tre persoane cu functii de conducere in cadrul CJ Sibiu. Din comunicatul facut public din directia DNA reiese ca este vorba despre Nicolae Cracea, sef al Serviciului Relatii Publice, CIC si Informatica in cadrul Consiliului Judetean Sibiu, despre Valentin Vasilescu, director al Directiei Informatica, Resurse Umane si Relatii Publice la aceeasi institutie, dar si despre Ioan Stoica, director executiv economic la CJ Sibiu. Toti sunt acuzati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. O masura similara s-a luat si in cazul unui administartor de firma Emil Buciuman, administrator de firma.

Adaos comercial de circa 240%

In cazul de fata, procurorii sustin, printre altele, faptul ca „in perioada 2014 – 2016, inculpata KRAUS ANA, a incalcat reglementarile legale privind achizitiile publice cu ocazia achizitiei unor produse de la o societate comerciala. Astfel, Consiliul Judetean Sibiu a achizitionat de la societatea favorizata produse in valoare de 155.060,29 lei, in conditiile in care produsele fusesera achizitionate de societate de la un centru comercial, la o valoare de aproximativ 45.531,34 lei (valoarea cu TVA)”, anchetatorii vorbind – la nivelul diferentei constatate- despre un adaos comercial al societatii de aproximativ 240%.

Nu in ultimul rand, reprezentantii DNA noteaza in ordinanta emisa in cazul de fata aspecte ce tin de contracte de achizitie a unor servicii de reparatii si intretinere auto, dar si despre un contract si un act aditional la acesta având ca obiect achizitionarea a unor servicii de monitorizare foto/video.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger