AcasăNewsBerlusconi vinde Mein Kampf

Berlusconi vinde Mein Kampf

Il Giornale, ziar de dreapta, a aruncat undita cititorilor

Abonatii cotidianului Il Giornale au avut surpriza sa primeasca, sambata, la pachet cu ziarul si opera autobiografica a lui Adolf Hitler. Scandal.

Il Giornale, ziar de dreapta, a aruncat undita cititorilor

”Cunoaste pentru a respinge”, a fost justificarea Il Giornale, (ziar de dreapta avandu-l ca proprietar pe Paolo Berlusconi, fratele lui Silvio Berlusconi) , propunand cititorilor ”Mein Kampf”. Il Giornale intentioneaza sa ofere si alte sapte carti consacrate pamfletului antisemit, ceea ce a starnit critici virulente din partea premierului Matteo Renzi. ”Mi se pare infiorator ca un cotidian italian sa propuna, astazi, Mein Kampf. Salut afectuos comunitatea evreiasca”, a reactionat premierul pe Twitter. ”Este un demers sinistru, la ani lumina departare de orice logica, de studierea si aprofundarea Holocaustului”, a declarat si presedintele comunitatilor evreiesti din Italia, Renzo Gattegna, judecand ”indecenta” initiativa Il Giornale. De partea sa, cotidianul s-a justificat prin aceea ca ”a citi Mein Kampf este un veritabil antidot la toxinele national-socialismului”. Este vorba de o versiune din 1937, o editie adnotata de istoricul Francesco Perfetti.

author avatar
Tudor Borcea
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger