AcasăNewsNoua super arma a lui Putin intra in serviciu

Noua super arma a lui Putin intra in serviciu

Putin are o veste proasta pentru NATO: Suhoi T-50

Livarile avionului de vanatoare multirol Suhoi T-50 (PAK FA) catre trupele aerospatiale rusesti vor incepe anul viitor. Rusii sunt mandri de noul avion, temut de tot Occidentul.

Putin are o veste proasta pentru NATO: Suhoi T-50

Fortele aerospatiale rusesti vor primi primele aparate T-50 incepand cu anul viitor, a anuntat comandantul fortelor aerospatiale, generalul Viktor Bondarev, informeaza Sputnik. ”Cinci astfel de aparate se afla deja la Centrul de Stat de testare si, incepand cu 2017, vor intra in serviciu in cadrul trupelor noastre. Totul s-a petrecut asa cum a fost prevazut, nu au existat intarzieri sau schimbari, ba chiar aceste livrari se afla in avans”, a indicat comandantul rus, care a subliniat ca ”Fortele aerospatiale sunt mandre de noul aparat”. ”Avionul este realmente fantastic si aceasta potrivit mai multor criterii: caracteristicile de pilotaj, de navigare si altele. T-50 este capabil sa detecteze un avion de la distanta foarte mare, aici nu are egal in materie. Avem de ce sa fim mandri si suntem fericiti ca vom primi avioane de acest tip”, a urmat generalul Bondarev.

Are rival?

Potrivit specialistilor, Suhoi T-50 indeplineste principalele exigente a aparatelor multirol moderne, avand toate caracteristicile unui avion ”intelligent”. Radarul unic cu baleiaj electronic a fost conceput de Institutul Tihomirov, cu care avionul ”vede” tot ce se intampla in aer si la sol pe o raza de cateva sute de kilometri. T-50 poate urmari si ataca simultan mai multe tinte cu rachete ”in evantai”. Productia avionului va incepe la uzina aeronautica Gagarin din Komsomolsk-pe-Amur, fiind prevazuta livrarea a 55 de astfel de aparate pana in 2020. Pe de alta parte, Rusia si India studiaza posibilitatea elaborarii unui avion multirol pe baza conceptului lui T-50. In privinta rivalului american F-35, al carui program de dezvoltare a inregistrat intarzieri, expertii sunt sceptici. Proiectul, enorm de costisitor, este departe de a fi perfect, in special datorita unor probleme la radarul aparatului.

13 milioane de rusi vor cuceri Estul

Duma de stat a adoptat o lege care va permite oricarui cetatean rus sa solicite gratuit un hectar de teren in Extremul -Orient al tarii (Iakutia, Kamceatka, Ciukotka, Amur, Sahalin etc) pentru a favoriza popularea si dezvoltarea acestor regiuni, informeaza Russia Today. Potrivit unui sondaj publicat pe site-ul Superjob, 9% din rusi s-au declarat pregatiti sa intre in posesia hectarului gratuit iar 22% sa ”ia in considerare” aceasta optiune. Viitorii proprietari pot utiliza pamantul ”in orice scop legal” dar nu pot sa-l vanda, inchirieze sau doneze mai devreme de cinci ani.

UE prelungeste sanctiunile impotriva Moscovei

Uniunea Europeana a decis prelungirea, pana la sfarsitul acestei luni, a sanctiunilor economice impotriva Rusiei dictate in cursul lui 2014, pentru rolul jucat de Moscova in  razboiul din Ucraina. Ungaria, Italia si Grecia si-au manifestat deja criticile cu privire la prelungirea acestor sanctiuni ”la nivelul la care se afla acum”. Majoritatea tarilor din nordul si estul Europei se mentin pe o linie ferma impotriva Moscovei. La mijloc, diplomatia europeana estimeaza ca ”Vladimir Putin nu a facut nimic sa ne ajute sa-l ajutam, zero gest”, a comentat un expert de la Bruxelles.

author avatar
Tudor Borcea
995 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger