AcasăNewsFemeia care baga groaza in Statul Islamic

Femeia care baga groaza in Statul Islamic

Rodja Felat ii vaneaza si-n gaura de sarpe pe supusii lui Abu Bakr al-Baghdadi

Rodja Felat se afla la comanda unui contingent de 15.000 de soldati care au participat la un atac impotriva organizatiei teroriste in apropiere de fieful jihadistilor, orasul sirian Raqqa.

Rodja Felat ii vaneaza si-n gaura de sarpe pe supusii lui Abu Bakr al-Baghdadi

Acesti soldati reprezinta alianta siriano-kurda, numita Fortele democratice ale Siriei (SDF), formata din combatanti ai Unitatilor de protectie a poporului kurd (YPG) si grupari insurgente arabe si siriene, informeaza postul tv norvegian NRK. Rodja Felat a promis ca-i va vana pe jihadistii ISIS in zonele situate la nord de Raqqa si va controla orasele din care teroristii au fost deja alungati. ”Atacurile noastre continua in directia Tabqa. Vom vana bandele Daesh in patru directii diferite”, a explicat Rodja. Ofensiva, care a inceput saptamana trecuta, are ca scop cucerirea teritoriului aflat la nord de Raqqa.

Ai picat pe mana ei? Ioc Paradis !

Cei care cunosc situatia din randurile combatantilor ISIS subliniaza ca membri organizatiei teroriste sunt ingroziti de Rodja Felat. Intr-o mare masura, pentru ca Rodja are reputatia unui excelent strateg si lider. Dar, in principal, pentru ca este femeie. Jihadistii cred ca daca isi pierd viata in timpul luptelor, vor deveni martiri si vor ajunge in Paradis. Cu o singura exceptie: sa nu fie ucisi de mana unei femei. In acest caz, ei nu mai pot fi considerati drept martiri iar portile raiului le sunt inchise.

Inspirata de Bismark si de Napoleon

Rodja Felat lupta impotriva ISIS de trei ani. In varsta de 30 de ani, ea se considera o militanta feminista care doreste sa le sprijine pe femeile siriene si kurde pentru a se elibera de traditiile islamice care le umilesc. Ca militar si comandant, ea a spus ca s-a inspirat din figuri celebre, precum Bismark, Napoleon si Saladin (Salah al-Din, musulman kurd, primul sultan al Egiptului si al Siriei, fondator al dinastiei Ayyubide), Roja a precizat ca obiectivul sau major este eliminarea Daesh din toata Siria, a terorismului si a tiraniei.

author avatar
Tudor Borcea
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger