AcasăOldDosarul "Colectiv" ajunge in instanta

Dosarul „Colectiv” ajunge in instanta

(sursa foto: a1.ro)

Un anunt in acest sens a fost facut chiar de catre actualul procuror general interimar, Bogdan Licu, acesta precizand ca dosarul ar putea ajunge pe masa judecatorilor pana la sfarsitul acestei luni.

(sursa foto: a1.ro)

Intrebat, in cursul acestei zile, la CSM, despre soarta dosarului deschis dupa tragedia din clubul situat pe strada Tabacarilor 7, din sectorul 4 al Capitalei, procurorul care a preluat, temporar, atributiile de sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si justitie, dupa demisia lui Tiberiu Nitu, a estimat ca in saptamanile urmatoare s-ar putea ca aceasta cauza sa ajunga in instanta. „Sper ca in cel mai scurt timp, insemnand doua saptamani”, a precizat Licu, citat de realitatea.net.

Precizarea vine in contextul in care, saptamana trecuta, mai multe persoane cercetate in aceasta cauza – printre ele si cei trei tineri patroni ai clucului – au fost la Parchetul General, unde au aflat ca procurorii au decis extinderea urmaririi penale.

Va reamintim ca in cazul tragediei din „Colectiv”, din seara zilei de 30 octombrie a anului trecut, soldata cu 64 de decese, cei trei actionari ai clubului cuprins de incendiul devastator -Paul Gancea, Alin Anastasescu si Costin Mincu -sunt cercetati – sub control judiciar- pentru ucidere din culpa si vatamare din culpa. In acelasi dosar sunt cercetati si patronii unei firme de artificii care a furnizat astfel de produse clubului, dar si un pirotehnist.

Ancheta in acest caz tragic a fost disjunsa, astfel ca o parte a dosarului a fost preluat de catre procurorii DNA, care se ocupa de investigatia ce tine de posibile fapte de coruptie.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger