AcasăOldMinistrul Culturii, noi precizari despre achizitia "Cuminteniei pamantului". Care e data limita...

Ministrul Culturii, noi precizari despre achizitia „Cuminteniei pamantului”. Care e data limita pentru strangerea sumei!

Cele 5 milioane de euro din totalul de 11 milioane pe care statul roman s-a angajat sa le plateasca proprietarilor sculpturii, pentru ca lucrarea sa ajunga din nou in patrimoniul Romaniei, ar urma sa fie stransi – mai precis prin donatii -pana la finele lunii septembrie, urmand ca intreaga suma sa fie platita pana pe 31 octombrie, din cate a anuntat joi ministrul Culturii.

sursa foto: Facebook/Vlad Alexandrescu

Dupa ce seara trecuta anuntase ca s-a ajuns la un acord cu actualii proprietari ai lucrarii realizate de Brancusi, in 1907,in privinta platii unei sume de 11 milioane de euro pentru „Cumintenia pamantului”, dar si a faptului ca o parte din bani va fi platita de Guvern, respectiv 5 milioane de euro, restul de 6 milioane urmand sa fie stransi de Ministerul Culturii printr-o procedura de subscriptie publica nationala, ministrul Alexandrescu a oferit cateva detalii in plus, de aceasta data intr-o conferinta de presa.

Desi se cunoaste data limita, nu se stie inca exact cand anume va incepe aceasta campanie de subscriptie publica. Chiar si asa, ministrul a dat de inteles ca e optimist in privinta felului cum vor evolua lucrurile in privinta acestui proiect. „Sunt convins ca banii se vor strange, in timpul pe care l-am alocat, adica pana la 30 septembrie”, a precizat Vlad Alexandrescu, ministrul explicand si faptul ca, dupa ce va fi achizionata, lucrarea va fi expusa intr-unul dintre muzeele nationale ale Romaniei. „Permanent”, a sublinat oficialul guvernamental.

„Proprietarii „Cuminteniei Pamantului”, lucrarea lui Constantin Brancusi, au acceptat oferta de achizitie propusa de comisia de negociere mandatata de Guvernul Romaniei pe care am condus-o, in valoare de 11 milioane de euro”, anunta ministrul, seara trecuta, pe contul sau de Facebook.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger