AcasăOld18 elevi din Buzau au ajuns de la cursuri direct la spital

18 elevi din Buzau au ajuns de la cursuri direct la spital

Un nou caz in care aflam despre probleme digestive ale unor scolari care, din primele informatii, au inceput sa se simta rau dupa ce au mancat la scoala produse oferite prin programul guvernamental „cornul si laptele”.

De aceasta data, situatia ingrijoratoare a aparut in judetul Buzau, mai precis la o scoala dintr-un sat aflat ipe raza comunei Ziduri. Miercuri, 18 dintre cele cateva zeci de elevi inscrisi la cursuri au ajuns la spital, la Ramnicu Sarat, dupa ce au avut manifestari specifice unei toxiinfectii alimentare- cu diaree si varsaturi. In ajutorul elevilor au fost chemate ambulante, care i-au preluat si i-au dus rapid la unitatea spitaliceasca din orasul amintit.

In privinta situatiei acestor copii care au avut nevoie de ingrijiri medicale, presedintele Consiliului Judetean Brasov a explicat, intr-o interventie telefonica in direct, la postul B1 TV, faptul ca o parte dintre elevii care au ajuns, intr-o prima faza, la spital, au fost deja lasati sa plece acasa. Este cazul a cinci elevi, restul de 13 colegi de-ai lor urmand sa ramana internati pentru alte teste. Petre Neagu a confirmat si faptul ca scolarii au mancat iaurt si corn, din programul oferit gratuit elevilor, dat si ca se asteapta rezultatul analizelor pe care le-au facut specialistii de la Directia Sanitar Veterinara, pentur a se sti exact ce anume a cauzat problemele de sanatate ale copiilor.

Va reamintim ca in ultimele zile, cazuri similare, de probleme aparute dupa ce copii au anuntat ca au baut lapte oferit la scoala s-au inregistrat si in Galati si Arges.

387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger