AcasăSPORTSarapova, suspendata temporar dupa rezultatul testului antidoping

Sarapova, suspendata temporar dupa rezultatul testului antidoping

Desi spune ca nu a realizat la momentul respectiv greseala, sportiva se vede nevoita sa traga acum ponoasele a ceea ce numeste a fi o neatentie.

Odata ce un test antidoping, pe care l-a facut pe 26 ianuarie, in timpul primului Grand Slam din 2016, cel din Australia (pe care l-a parasit in faza sferturilor-n.r), a evidentiat faptul ca a folosit o substanta interzisa -aspect pe care l-a facut public rusoaica insasi, seara trecuta, intr-o conferinta de presa pe care a convocat-o special pentru a face acest anunt – Maria Sarapova suporta acum consecintele acestui pas gresit.

Desi deunazi si-a sustinut nevinovatia, declarand ca a luat – de zece ani incoace- un medicament care contine o substanta care, incepand cu luna ianuarie a acestui an, e interzisa de Agentia Mondiala Antidoping -WADA, rusoaica subliniind, insa, ca nu ar fi stiut acest lucru, Sarapova a aflat ce sanctiune a luat Federatia Internationala de Tenis (ITF) in cazul sau.

Mai precis, ulterior declaratiilor facute de catre jucatoarea in varsta de 28 de ani, aflata pe locul 7 mondiale, oficialii ITF au confirmat ca rezultatele testarii antidoping a probei prelevate de la jucatoare pe 26 ianuarie si analizate intr-un laborator acreditat de WADA au fost pozitive. Ca urmare, s-a dispus suspendarea provizorie a sportivei ruse, incepand de sambata, 12 martie.

Si, pentru ca vorbim despre consecintele unui asemenea rezultat, presa internationala scrie ca deja mai multi sponsori ar fi decis sa suspende contractele de publicitate incheiate cu jucatoarea aflata in top 10 WTA, urmare a anuntului privind rezultatul pozitiv la testarea antidoping.

sursa foto: facebook.com/sharapova

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger