AcasăPoliticaVal de reactii dupa anuntul ca Regele Mihai are mari probleme de...

Val de reactii dupa anuntul ca Regele Mihai are mari probleme de sanatate (VIDEO)

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

Seful statului, premierul, presedintele Camerei Deputatilor, dar si alti oameni politici -dar nu numai – au transmis mesaje adresate Majestatii Sale, urmare a anuntului venit din partea Consliului Regal, prin care se anunta ca Regele Mihai se va retrage din viata publica, urmare a faptului ca e bolnav, ca a fost operat recent si ca urmeaza un tratament.

(foto: Facebook/Casa Regala a Romaniei)

O reactie in aceasta privinta a avut, joi, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. „Am aflat cu ingrijorare de agravarea starii de sanatate a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, personalitate–simbol a istoriei poporului roman si a demnitatii naţionale. De aceea, ne rugam lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor si al trupurilor, sa-i aline suferinta si sa-i daruiasca sanatate”, se arata intr-un mesaj semnat de catre Patriarhul Daniel, in care liderul BOR ii indeamna „pe toti cei care pretuiesc personalitatea Majestatii Sale sa inalte rugaciuni, impreuna cu familia regala, pentru insanatosirea sa”.

Insa printre primii care au ales sa transmita, inca de seara trecuta, un mesaj prin intermediul unei populare retele de socializare a fost actualul lider de la Cotroceni, Klaus Iohannis, care a anuntat ca „vestea deteriorarii starii de sanatate a Majestatii Sale Regelui Mihai” l-a ingrijorat, dar ca spera ca Majestatea Sa sa poata depasi acest episod greu prin care trece. „Imi doresc ca Regele sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile si imi exprim nadejdea ca Familia Regala va ramane si pe viitor acelasi reper deosebit de speranta si solidaritate. Este important ca, mai ales in aceste clipe grele, sa nu uitam exemplul vrednic de curaj si daruire pus in slujba natiunii de catre Majestatea Sa Regele inca din 1927”, a transmis presedintele Iohannis pe contul oficial de Facebook.

„Sa ii dea Dumnezeu putere, energie si sa-l sprijine cu iubire”

La randul sau, liderul de la Palatul Victoria s-a declarat „profund ingrijorat de vestile legate de starea de sanatate a Majestaţii Sale Regele Mihai I”, alegand sa adreseze un mesaj plin de compasiune. „In aceste momente dificile, ii transmit un gand bun, de optimism si sanatate. Ii doresc sa ii dea Dumnezeu putere, energie si sa-l sprijine cu iubire, asa cum Majestatea Sa a daruit iubire, speranţa si a sprijinit poporul sau de-a lungul deceniilor”, a transmis premierul Dacian Ciolos, tarziu seara trecuta.

Si tot prin intermediul aceleiasi retele, Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, a notat un mesaj scurt, dar cat se poate de graitor: „Sa ne rugam pentru Regele Mihai, asa cum Majestatea Sa s-a rugat pentru poporul roman”.

„Rugile noastre se indreapta pline de speranta catre Majestatea Sa”

La randul sau, social-democratul Valeriu Zgonea a transmis – tot pe Facebook- un gand bun adresat Regelui si familiei Sale, ulterior anuntului privind inrautatirea starii de sanatate a Suveranului Mihai I. „Suntem alaturi de Casa Regala in aceste momente de grea incercare, iar rugile noastre se indreapta pline de speranta catre Majestatea Sa, Regele Mihai. Retragerea Sa din viata publica reprezinta o mare pierdere pentru fiecare dintre noi!”

„Un exemplu de echilibru”

Nu in ultimul rand, fostul sef al statului, Ion Iliescu, a ales sa noteze- pe blogul sau- un mesaj adresat regelui Mihai, prin intermediul caruia ii ureaza sanatate. „Am aflat cu profunda ingrijorare despre problemele de sanatate ale Maiestatii Sale, Regele Mihai, care trece prin momente dificile. Ii urez multa sanatate si puterea de a trece de aceasta cumpana a vietii. Prezenta sa in spatiul public romanesc a fost un exemplu de echilibru, si a contribuit la crearea unui climat de normalitate. Sper sa revina cat mai repede cu putinta la proiectele sale”, a transmis fostul presedinte.

Va reamintim ca, in cursul dupa-amiezii trecute, din directia Casei Regale a venit un anunt din care rezulta ca Regele Mihai se va retrage din viata publica, urmare a faptului ca are probleme de sanatate. S-a anuntat ca Majestatea Sa a fost diagnosticat cu „carcinom epidermoid metastazant” si „leucemie cronica” si ca a fost operat de curand. Mai mult, s-a precizat ca „Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere”, motiv pentur care a desemnat-o pe fiica Sa, Principesa Margareta, sa il reprezinte la actiunile publice.

[youtube]P78EcIiN5YM[/youtube]

sursa video: familiaregala.ro

author avatar
Cristina Stefan
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger