AcasăNewsCutremur in Constanta, marti dupa-amiaza

Cutremur in Constanta, marti dupa-amiaza

Seismologii au constatat, in decursul dupa-amiezii celei de-a doua zile a saptamanii in curs, faptul ca pe teritoriul Romaniei s-a produs un cutremur cu epicentrul intr-o zona in care astfel de miscari telurice nu se produc foarte des.

Obisnuiti sa aflam de la geologi despre producerea unor cutremure in Vrancea- zona cunoscuta pentru activitatea seismica intensa- sau in judete precum Buzau sau Valcea, de aceasta data specialistii de la Institutul National de Fizica a Pamantului au facut public faptul ca miscarea telurica de data recenta s-a produs in judetul situat la malul marii, respectiv in Constanta.

Din fericire, a fost vorba despre un cutremur cu intensitate redusa – 2.1 grade pe Richter. Seismul s-a produs la ora 15.53, si a fost unul de suprafata, fiind inregistrat la doar 14 kilometri adancime fata de nivelul solului.

Va reamintim ca deunazi, in cursul diminetii, un alt seism a avut loc in tara, de aceasta data in judetul Buzau.  A fost vorba despre un cutremur de 3, 4 grade pe Richter. Si tot in Buzau s-a inregistrat si cea mai puternica miscare telurica produsa in tara de la inceputul anului, cea din 7 ianuarie, care a avut, conform INFP, 4,1 grade pe Richter.

sursa foto: tion.ro

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger