AcasăNewsIarna a inchis scolile si gradinitele din Bucuresti, Ilfov si alte 6...

Iarna a inchis scolile si gradinitele din Bucuresti, Ilfov si alte 6 judete. Cursurile, suspendate -partial-in alte 9 judete

Câte școli sunt în scenariul roșu. Anunțul oficial făcut cu doar câteva zile înainte de alegeri

Salile de clasa si gradinitele sunt goale in prima zi a saptamanii, odata ce vremea rea a pus lacatul pe o parte a unitatilor de invatamant. Mai exact, ninsoarea care a afectat, la acest sfarsit de saptamana, Capitala, dar si alte judete din sud-estul si estul tarii ( unele aflate, pentru o perioada semnificativa, sub incidenta unui Cod portocaliu de viscol) a dus la inchiderea scolilor.

Ca urmare a zapezii depuse, dar si a faptului ca in unele zone din tara continua sa ninga iar, din cate anunta meteorologii, sunt sanse sa mai cada astfel de precipitatii pana la orele serii, autoritatile au decis ca in prima zi a saptamanii, cursurile din toate unitatile de invatamant- gradinite, scoli si licee-din Bucuresti, din judetul limitrof, Ilfov, dar si din Calarasi si Giurgiu sa fie suspendate. La fel si cele din Ialomita, Buzau, Tulcea si Vrancea.

Totodata, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, autoritatile au decis suspendarea, insa doar partiala, a cursurilor, in cazul a noua judete, din cate anunta, luni, Ministerul Educatiei. In aceasta situatie sunt judetele Vaslui si Galati, masura aplicandu-se in cazul unitatilor de invatamant din mediul rural, precum si Braila – unde nu se tin cursuri in scolile din mediul rural, dar si din orasele Ianca, Insuratei si Faurei, precum si Constanta, unde singurele unitati de invatamant in care se tin cursuri, luni, fiind cele din orasul Constanta, din Mangalia si Medgidia, restul fiind suspendate. De asemenea, din statistica facuta publica de catre reprezentantii ministerului de resort, rezulta ca sunt suspendate partial cursurile si in Olt -27 de unitati de invatamant, Dambovita – 15 unitati de invatamant, Arges – sase cazuri, precum si Alba si Harghita, ambele cu cate o unitate de invatamant.

Mai trebuie spus ca sunt sanse lista acestor judete sa modifice, avand in vedere ca, in functie de evolutia vremii, oficialii locali analizeaza situatia, urmand ca, in orele urmatoare, sa poata anunta elevii si parintii daca si marti cursurile vor fi suspendate in scoli si gradinite, ca urmare a vremii nefavorabile.

Nu in ultimul rand, eleviii mai trebuie sa aiba in vedere ca, desi la acest moment se bucura de o minivacanta, prilejuita de iarna capricioasa, materia pe care ar fi trebuit sa o studieze la clase, in aceasta zi de week-end prelungit, se recupereaza, candva pana la finele actualului semestru.

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger