In cadrul festivalul Salon du Chocolat care s-a desfasurat recent la Paris, a avut loc si editia finala a competitiei World Chocolate Masters in cadrul careia se intrec cistigatorii editiilor nationale desfasurate in 20 de tari. Impartiti in doua echipe, cei 20 de maestri ciocolatieri au avut la dispozitie cite 11 ore si jumatate in care au trebuit sa realizeze, respectind tema centrala Haute Couture: o sculptura din ciocolata, doua praline, un produs de patiserie cu ciocolata, un desert gastronomic cu ciocolata si, in premiera la aceasta editie, o palarie haute couture decorata cu ciocolata. Juriul, compus din 22 de renumiti maestri ciocolatieri a acordat titlul de World Chocolate Master 2009 lui Shigeo Hirai, sous chef al Hotelului Grand Hyatt Tokyo pentru piesa sa, Baroque Romance. Maestrul a primit, pe linga prestigiosul trofeu (creat de designerul olandez Rob Verhoeven) si un premiu in bani in valoare de 25 000 de euro. Pe locul doi s-a clasat Lionel Clement din Statele Unite, iar pe locul trei maestra din Germania Michaela Karg.
Scris de Ziarul National
World Chocolate Master 2009
Ultimele știri
Zelenski așteaptă în zadar 140 de miliarde de euro
Uniunea Europeană nu a reușit să aprobe un împrumut de 140 de miliarde de euro pentru Ucraina, folosind activele rusești înghețate, în urma opoziției...
3,5% din PIB – tributul pentru securitatea României
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a venit la București cu un mesaj clar: România trebuie să cheltuiască mai mult pentru apărare. Pentru români,...
