AcasăPoliticaTinerii romani il contrazic pe Tutea: 51% aleg dreapta

Tinerii romani il contrazic pe Tutea: 51% aleg dreapta

Tinerii de astazi nu se potrivesc cu tiparul lui Petre Tutea

Un sondaj Inscop Research realizat in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie arata ca mai bine de jumatate din tinerii intre 18 si 34 de ani sunt fani PNL. Asta desi Petre Tutea spunea ca pana la 30 de ani e de bon ton sa fi de stanga.

Tinerii de astazi nu se potrivesc cu tiparul lui Petre Tutea

Petre Tutea: ”Daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima. Daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, esti cretin. Confundam, in tinerete, comunismul cu comunitarismul”. Cu inimile asprite, probabil, de experientele postdecembriste, tineretul nostru o ia la dreapta imediat dupa ce paseste pe poarta maturitatii. Sau cel putin asta reiese din sondajul Inscop, ai carui respondenti s-au declarat a fi fani ai PNL in proportie de 51% la grupa de varsta 18 – 34 de ani, si intr-un procent de 43,5% in cazul grupei de varsta imediat urmatoare: 35-49 de ani. Odata trecuti de 50 de ani, romanii incalca din nou principiile lui Tutea, care exclude trecerea de partea stangii dupa implinirea a 30 de ani. Imuni la preceptele filozofului, mai multi de jumatate dintre romanii aflati in aceasta categorie de varsta s-au declarat adepti ai PSD-ului. In ceea ce priveste topul partidelor, acesta este dominat de PNL (40,1% din preferintele exprimate ca capitolul ”intentie de vot”). Pe locul urmator vine PSD-ul, cu 36,3%, cele doua partide fruntase fiind urmate de aceasta data doar de UDMR – 5,2%. Restul formatiunilor s-au situat sub pragul electoral, acest pluton de codasi fiind condus de MP cu 4,4 procente.

author avatar
Simona Badulescu
583 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger