AcasăPoliticaMinistrii noului Guvern, pentru prima oara la CSAT. Sedinta, convocata pentru joi...

Ministrii noului Guvern, pentru prima oara la CSAT. Sedinta, convocata pentru joi dimineata

La aproximativ trei saptamani de la instalarea la Palatul Victoria a noii echipe guvernamentale, in frunte cu premierul Dacian Ciolos, ministrii cu responsabilitati in cadrul CSAT vor fi prezenti, pentru prima oara, la o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Intrevederea ce va fi condusa de seful statului urmeaza sa aiba loc joi, la Cotroceni, cu incepere de la ora 11. Cat priveste subiectele aflate pe agenda sedintei din 10 decembrie,  ele includ, din cate a anuntat Administratia Prezidentiala, atat chestiuni de securitate nationala, cat si unele ce includ problematici de natura externa.

Printre ele, Ghidul Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 – 2019, Planul de intrebuintare a fortelor armate ale Romaniei care se trimit la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2016, precum si masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni internationale. Nu in ultimul rand, din comunicatul Presedintiei reisese faptul ca in cadrul sedintei CSAT de joi va fi adus in discutie si Programul de activitate a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2016, dar si  Raportul privind Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, si, nu in ultimul rand, vor fi analizate propunerile de buget pentru anul viitor ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger