AcasăPoliticaTraseistii pe Ordonanta 55, trimisi pachet acasa

Traseistii pe Ordonanta 55, trimisi pachet acasa

Ca dovada ca un necaz nu vine singur niciodata, PSD pierde, concomitent cu revenirea sa in opozitie, miile de consilieri locali si judeteni pescuiti cu ajutorul Ordonantei 55, plus sutele de primari achizitionati pe aceeasi cale.

Comisia juridica a Senatorului lasa PSD-ul fara consilierii, primarii si sefii de CJ achizitionati pe baza ordonantei traseistilor

Senatorii din Comisia juridica sunt cei care au dat lovitura de gratie social-democratilor, ieri, cand au decis ca toti consilierii locali si judeteni care au migrat la alte partide pe baza celebrei ordonante 55 (peste 5.000) isi pierd pe loc mandatul. Judecati cu alta masura, mai blanda, au fost primarii si sefii de Consilii Judetene (peste 550), care isi pastreaza functiile, dar revin automat la partidele de bastina in numele carora au candidat. Cum calculele facute au aratat ca 79% dintre migratori au dat buzna la PSD, se intelege de ce senatorii pesedisti au facut furii in timpul sedintei Comisiei juridice si au parasit sala, in semn de protest, dupa ce constatat ca strigatele lor nu au impresionat asistenta formata din  cinci membri PNL, unul UNPR si unul UDMR. Odata restabilita atmosfera de lucru, senatorii ramasi au votat proiectul de respingere a Ordonantei 55, nu inainte de a adopta cele trei amendamente care ii vaduvesc pe pesedisti de ”prada” acumulata prin legiferarea temporara a traseismului politic. Concret, senatorii juristi au votat pentru inlaturarea tuturor efectelor ”juridice, politice sau de alta natura” produse de ordonanta si au fixat un termen de 7 zile in care Consiliile judetene si locale trebuie sa ia act de incetarea mandatelor consilierilor care au migrat la alte partide. In ceea ce-i priveste pe primarii si presedintii de CJ plimbareti, acestia raman in functii, dar sunt expediati automat la partidele-mama.

author avatar
Simona Badulescu
1.273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger