AcasăOldBitdefender a spart un virus periculos

Bitdefender a spart un virus periculos

Virusii tip ransomware va blocheaza computerul, iar hackerii va cer bani pentru deblocare

Expertii Bitdefender au spart criptarea primului virus ransomware (prin care hackerii va blocheaza computerul de la distanta si cer rascumparare pentru deblocare ) care vizeaza sistemul de operare Linux.

Virusii tip ransomware va blocheaza computerul, iar hackerii va cer bani pentru deblocare

Software-ul periculos a fost identificat pentru prima data saptamana trecuta si vizeaza mai ales statiile de lucru ale administratorilor de sistem din companii. Virusul, denumit Linux.Encoder.1, primul ransomware care vizeaza sistemul de operare Linux, are un comportament similar cu CryptoWall, TorLocker si alte familii care actioneaza pe Windows. Bitdefender este primul furnizor de solutii de securitate IT care pune la dispozitia utilizatorilor un set de instrumente de decriptare pentru fisierele afectate de virusul ransomware ce ruleaza pe Linux, menite sa readuca fisierele compromise la versiunea initiala. Pachetul de instrumente furnizat afla codul de criptare prin analizarea fisierului si executa operatiunea de decriptare, urmata de repararea acestuia.

Sfaturi

Expertii Bitdefender recomanda utilizatorilor sa tina cont de cateva sfaturi pentru a reduce riscul infectarii cu ransomware:

– Nu rulati aplicatii care inspira un grad redus de incredere. Acestea pot prezenta un risc de securitate imens si pot compromite integritatea datelor de pe terminalul vostru.

– Asigurati-va prin back-up datele de pe terminal, in cloud sau pe un dispozitiv extern.

– Daca dispozitivul care ruleaza un sistem de operare Linux apartine companiei, instalati o solutie de securitate precum Bitdefender Gravity Zone. O solutie anti-malware blocheaza acest tip de amenintari inainte ca acestea sa reuseasca sa cripteze ireversibil fisierele.

author avatar
Arpad Dobre
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger