AcasăPoliticaContracandidatii Nicolae si Savu s-au impiedicat in dosare

Contracandidatii Nicolae si Savu s-au impiedicat in dosare

Serban Nicolae(foto) si Daniel Savu, obligati sa-si ia adio de la sefia PSD inca din faza preliminara

Liviu Dragnea ramane singur in cursa pentru fotoliul de sef al PSD. Motivul: Comisia de Statut a partidului a respins, ieri, candidaturile lui Serban Nicolae si Daniel Savu, pe motiv de dosar incomplet.

Serban Nicolae(foto) si Daniel Savu, obligati sa-si ia adio de la sefia PSD inca din faza preliminara

Mai exact, candidaturile celor doi nu au avut recomandarea a cate cinci filiale ale PSD, asa cum a impus conducerea partidului. Conditie respectata cu supramasura de Liviu Dragnea – pentru care sustinerea filialelor a curs garla. Anterior validarii candidaturilor de Comisia de Statut, Serban Nicolae anuntase ca reintra in competitie (una catalogata tot de el, saptamana trecuta, ca fiind ”profund viciata, nestatutara si confuza”), motivat fiind de scorul de 56% cu care il daruia un sondaj intern, realizat pe site-ul PSD.

Daniel Savu

Nicolae si-a si depus de aceasta data dosarul, dar unul lipsit de recomandarea vreunei filiale a partidului. Rezultatul: Comisia de Statut nu i-a validat candidatura, soarta impartasita si de Daniel Savu – care avea totusi recomandarea a PSD Prahova. ”Macar cei de acasa (din organizatia in care este inscris, PSD Mehedinti, filiala care insa s-a declarat a fi de partea lui Dragnea – n.r.) daca l-ar fi sustinut, tot mai era o chestie”, au comentat mai multi pesedisti cazul Serban Nicolae. Asa stand lucrurile, visul lui Liviu Dragnea de a avea parte de o competitie adevarata s-a spulberat. Este adevarat ca decizia finala in ceea ce priveste acceptarea sau respingerea candidaturilor o are tot CEx (care se intruneste astazi), dar nici macar pesedistii mai optimisti din fire nu cred ca se vor accepta derogari doar pentru ca Dragnea sa poata spune ca a avut contracandidati in lupta sa pentru scaunul ocupat, pana nu demult, de Victor Ponta.

author avatar
Simona Badulescu
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger