AcasăRecomandariDinamo mai asteapta la usa Europei!

Dinamo mai asteapta la usa Europei!

Iesirea din insolventa nu inseamna automat si inscrierea clubului in cupele europene! Declaratia lui Viorel Duru pune cruce sperantelor dinamoviste legate de o reintalnire cu meciurile internationale.

Duru e categoric: clubul lui Negoita nu va fi primit in cupele europene!

Pentru a fi primit in cupele europene, un club de fotbal trebuie sa faca dovada ca a iesit din insolventa cu un an inainte de startul intrecerilor de pe continent. Pentru FC Dinamo, asta insemna mai 2015, caz in care echipa putea fi inscrisa vara viitoare (2016) in competitii. Cum iesirea din insolventa s-a produs abia in septembrie, tragem concluzia ca trupa lui Mircea Rednic mai face doar act de prezenta in acest sezon al Ligii 1.
Cam asta sustine si Viorel Duru, directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF: „Regulamentul este clar. Sigur ca Dinamo poate face o cerere la UEFA si cei de acolo vor decide. Si tot la fel de sigur e ca Dinamo are dreptul sa depuna dosarul de licentiere la sfarsitul sezonului, numai ca nu o sa primeasca licenta pentru cupele europene! Conform regulamentului, nu poate dovedi ca in ultimele 12 luni inainte de inceperea sezonului pentru care aplica nu a fost in insolventa. Dinamo a iesit din insolventa in septembrie, iar regula spune ca trebuia sa iasa inainte de luna mai”. In opinia lui Duru, „singura sansa a dinamovistilor este sa faca o solicitare la UEFA si sa ceara derogare de la aceasta regula. Dar eu mi-am mai spus parerea si nu o schimb – sunt zero sanse sa primeasca un raspuns favorabil, s-ar crea un precedent”.
Oficialul FRF a mai afirmat ca nu are cunostinta de schimbarea regulamentului, asa cum afirmase presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, in ceea ce priveste termenul de iesire din insolventa pana la depunerea dosarului de licentiere: „Sunt niste confuzii care au fost introduse probabil in discutie din necitirea cu atentie a informatiilor sau poate chiar voit, pentru a crea un anumit haos. Dar lucrurile sunt foarte bine stabilite, regula celor 12 luni ramane in vigoare”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger