AcasăNewsProcurorii DNA: "Pedeapsa aplicata lui Dragnea este doar un cuantum simbolic"

Procurorii DNA: „Pedeapsa aplicata lui Dragnea este doar un cuantum simbolic”

Liviu Dragnea, presedintele interimar al Partidului Social Democrat, a fost condamnat, in urma cu ceva timp, la un an de inchisoare cu suspendare pentru implicarea sa in dosarul „Referendumul”.

Dragnea a fost acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a comis mai multe infractiuni in incercarea de a obtine foloase necuvenite, respectiv cvorumul necesar pentru demisia presedintelui tarii, Traian Basescu, la referendumul din 2012.

Procurorii DNA au depus apel la condamnarea lui Dragnea si solicita inchisoare cu executare pentru presedintele interimar al Partidului Social Democrat, primul termen al recursului urmand a se judeca pe 28 septembrie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In motivele de apel, procurorii DNA sustin, printre altele, ca „inculpatul a tratat dreptul la vot ca pe un moft”, dar si ca „pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare, reprezinta doar un cuantum simbolic”.

Procurorii DNA mai spun ca „individualizarea pedepsei aplicata lui Dragnea este incompatibila cu gravitatea infractiunii de folosire a influentei functiei de conducere din partid” si ca „Instanta Suprema de fond a retinut ca probatoriul administrat in cursul urmaririi penale si al cercetarii judecatoresti confirma infractiunea retinuta in sarcina lui Dragnea”.

author avatar
Cristi Ionita
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger