AcasăNewsPapa Francisc s-a intalnit cu Fidel Castro

Papa Francisc s-a intalnit cu Fidel Castro

Dupa a ce a declarat Cuba tara atee, el Lider Maximo l-a primit acasa pe conducatorul Bisericii Catolice

Intrevederea, care a durat 40 de minute, s-a tinut ”intr-o ambianta familiara si informala”, in prezenta sotiei parintelui revolutiei cubaneze.

Dupa a ce a declarat Cuba tara atee, el Lider Maximo l-a primit acasa pe conducatorul Bisericii Catolice

Suveranul pontif l-a intalnit, duminica, pe fostul presedinte al Cubei, la domiciliul sau din Havana, a anuntat purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, parintele Federico Lombardi, informeaza AFP. Intrevederea, care a avut loc intr-o atmosfera ”familiara si informala”, a avut loc in prezenta sotiei lui Lider Maximo, Dalia Soto del Valle si a unei mici delegatii a Sfantului Scaun, a mai precizat Lombardi. Papa Francisc si Castro au abordat diverse teme, intre care si situatia din Orientul Mijlociu iar Suveranul Pontif i-a oferit lui Fidel patru carti, din care doua de teologie. Fidel Castro s-a intalnit prima data cu Papa Ioan Paul al II-lea la Vatican, in 1996, apoi in mai multe randuri in timpul vizitei facute de acesta in Cuba, in 1998, si , in martie 2012, a fost primit de Papa Benedict XVI, la nuntiul papal din Havana.

author avatar
Tudor Borcea
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger