AcasăNewsInca doua zile de foc: CODUL PORTOCALIU de CANICULA a fost prelungit!

Inca doua zile de foc: CODUL PORTOCALIU de CANICULA a fost prelungit!

(foto: realitatea.net)

Valul de canicula instalat deja de cateva zile se prelungeste pana catre finele saptamanii, drept urmare meteorologii au prelungit avertizarea emisa pe 11 august si valabila, miercuri, pentru zece judete din vestul, sud-vestul si sudul tarii, restrangand insa, la jumatate, aria CODULUI PORTOCALIU.

Drept urmare, Aradul, Satu Mare si Bihorul, precum si Timisul si Caras-Severinul se vor confrunta si joi si vineri cu maxime de 37-38 de grade, la umbra, dar si cu un disconfort termic foarte pronuntat.

Nici Capitala nu scapa de caldura, cel putin nu joi. Doar ca Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca si in intervalul urmator temperaturile prognozate- respectiv 35-37 de grade, izolat chiar si 38 de grade Celsius – se incadreaza in coordonatele unui COD GALBEN de canicula. Aceasta avertizare cuprinde, pe 13 august, si alte zone: Banatul, Crisana, Maramuresul, vestul Transilvaniei, Oltenia, precum si jumatatea vestica a Munteniei, unde valul de caldura se mentine.

Si vineri, CODUL GALBEN de canicula ramane valabil pentru Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, vestul si sudul Oltenei si sud-vestul Munteniei. se anunta maxime de pana la 37 de grade. Bucurestiul iese de sub incidenta acestei atentionari, semn ca maximele prognozate pentur 14 august sunt usor mai mici fata de cele anuntate pentru ziua de joi.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger