AcasăOldAvocatul Gheorghe Piperea da in judecata Banca Nationala a Romaniei

Avocatul Gheorghe Piperea da in judecata Banca Nationala a Romaniei

Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat pe pagina sa de Facebook ca are in vedere chemarea in instanta a reprezentantilor Bancii Nationale a Romaniei, in procesele clientilor cu credite in franci elvetieni. Piperea vrea ca si BNR sa raspunda in solidar alaturi de bancile comerciale, pentru despagubirile ce trebuie date consumatorilor afectati de incasarea nedatorata a unor sume.

Gheorghe Piperea a avertizat ca va continua procesele cu fosta Volksbank, actuala Banca Transilvania

Piperea sustine ca BNR ar fi scolit pe unii magistrati, la un seminar organizat la Sinaia, sa nu mai emita solutii care sa puna in pericol stabilitatea sistemului bancar. Cu alte cuvinte, sa nu mai dea solutii favorabile clientilor cu credite in franci elvetieni (CHF).

Sentinta trecuta sub tacere de BNR

Avocatul sustine ca BNR a aprobat asa-numita operatiune Iceberg – prin care Volksbank a restituit comisionul de risc pentru 20.000 de clienti si a aplicat o reducere) de 22% la soldul creditului in CHF – si a organizat seminarul prin care a periclitat independenta justitiei din motive dubioase, mai ales ca nicio alta banca nu a recurs la astfel de reduceri. „Onorabila institutie si sefimea sa isi aparau propria piele, ca sa zic asa”, a afirmat Piperea, sustinand ca pozitia BNR vine dupa ce o instanta din Arges a dat o solutie nemaiintalnita in procesele dinbtre debitori si banci. „Judecatoria Pitesti obliga Volksbank, in solidar cu BNR si cu Biroul de Credit, sa plateasca unui consumator despagubiri materiale de 16.000 lei si, fiti atenti, despagubiri morale de 50.000 de lei”, a remarcat avocatul. El si-a aratat mirarea ca o instanta a putut da o astfel de solutie, fiind intrigat si de faptul ca sentinta, desi data inca din 8 octombrie 2014, a ramas necunoscuta publicului pana in prezent. „In mod evident, nici banca, nici BNR si nici Biroul de Credit nu pot fi considerate in necunostinta de cauza ci, dimpotriva, acuzate de ocultarea acestei sentinte care, apropo, este atacata cu apel, sedinta in apel fiind programata pentru 9.09.2015, la Tribunalul Arges”, a precizat Piperea.

Procesele continua

Avocatul a tinut sa sublinieze ca procesele „Piperea si asociatii” contra Volksbank nu s-au solutionat inca, fiind amanate in toamna, pentru ca reclamantii sa decida daca accepta oferta Iceberg sau merg mai departe cu procesele. Piperea sustine ca vor mai ramane clienti care nu vor accepta oferta, deci procesele vor continua. „Intrucit avem acest precedent de la Pitesti, vom chema in judecata, in solidar, si BNR, sa raspunda alaturi de banca”, a spus Piperea, care sustine ca judecatorul argesean ar fi sugerat in motivarea sentintei ca, daca exista o vina, aceasta nu apartine in totalitate Volksbank, ci si Bancii Nationale. „BNR a autorizat punerea pe piata a produsului financiar toxic denumit credit in franci elvetieni”, a concluzionat Piperea.

author avatar
Arpad Dobre
953 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger