AcasăNewsCatalin Predoiu: "Principala problema a Romaniei nu e Grecia si nici Ucraina,...

Catalin Predoiu: „Principala problema a Romaniei nu e Grecia si nici Ucraina, ci premierul Victor Ponta insusi”

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu l-a atacat in termeni duri, miercuri, pe premierul Victor Ponta.

Intr-un interviu acordat pentru ziare.com, Predoiu sustine ca premierul nu mai este credibil si ca de fapt chiar Ponta reprezinta marea problema a Romaniei in acest moment.

„Eu pe Victor Ponta nu-l mai iau in serios. Este un experiment politic esuat care se apropie de final. Acum, problema principala a Romaniei nu e Grecia, nici Ucraina, ci premierul Ponta insusi. Nu mai e credibil. Ministerele nu mai functioneaza, iar investitorii sunt reticenti fata de Guvernul PSD„, a spus Predoiu.

De asemenea, prim-vicepresedintele PNL a afirmat ca „Ponta a facut pasi pe un drum care conduce la situatia Greciei: a taiat investitiile, a crescut gradul de indatorare a tarii prin credite externe, a facut cheltuieli electorale si a oprit reforma companiilor de stat si a sectorului economic public in general”.

Predoiu este de parere ca „singura iesire pentru Romania este ca domnul Ponta este sa-si dea demisia. Apoi, trebuie facute reforme in economie si administratie. Companiile de stat trebuie restructurate. Trebuie platite ugent datoriile companiilor de stat si ale administratiei fata de companiile private. Datoria totala a ajuns la 320 de mil de lei, ceea ce e inacceptabil pentru ca pune in dificultate, chiar faliment, operatori privati care platesc impozite si creeaza locuri de munca. Sunt necesare rapid informatizarea ANAF si atacarea marii evaziuni fiscale, in special in zona legume/fructe. ANAF trebuie sa aiba prioritati. Intai marii evazionisti si mai apoi proprietarii de pensiuni cu cifre de afaceri simbolice”.

author avatar
Cristi Ionita
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger