AcasăOldRecomandarile medicilor: Cum va ajutati organismul sa lupte cu o zi caniculara...

Recomandarile medicilor: Cum va ajutati organismul sa lupte cu o zi caniculara cum e cea de miercuri!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Pentru a evita sa aveti probleme de pe urma temperaturilor extreme, specifice lunii lui Cuptor, e recomandabil sa tineti cont de cateva sfaturi de baza venite din partea medicilor.

Drept urmare, in zilele in care temperaturile trec de pragul a 35 de grade Celsius, respectiv in perioadele caniculare, specialistii citati de Ministerul Sanatatii recomanda sa evitati sa stati o perioada lunga de timp la soare, in intervalul orar 11-18. Totodata, in cazul in care sunteti nevoiti sa iesiti din casa la pranz sau la orele amiezei, vi se recomanda sa alegeti sa purtati haine cat mai lejere, din fibre naturale, si in culori cat mai deschis,e pentru a nu atrage caldura.

Mai mult, oamenii sunt indemnati sa consume cat mai multe lichide. Ideal ar fi ca in fiecare zi sa beti intre 1, 5 si 2 litri de lichide, mai exact, conform MS, un pahar de apa la circa 15-20 de minute. Ideea consumului de lichide exclude, insa, doua categorii: bauturile alcoolice, pentru ca acestea favorizeaza deshidratarea organismului, precum si pe cele cu un continut mare de cafeina sau zahar, de tipul sucurilor carbogazoase, fiind considerate diuretice.

Totodata, la capitolul alimentatie, se recomanda sa mancati cat mai multe fructe si legume proaspete, dar si iaurt. Nu in ultimul rand, e ideal sa evitati sa consumati alimente perisabile. Va amintim ca meteorologii au anuntat ca ziua de miercuri va fi deosebit de calda.

Drept urmare, doua judete din vest- Arad si Bihor- sunt sub COD ROSU de canicula, fiind asteptate valori maxime de 38 si chiar 39 de grade Celsius. De asemenea, alte 11 judete din vest si 7 din este, respectiv din zona Moldovei, vor fi sub COD PORTOCALIU, meteorologii anuntand ca maximele zilei ating 37 de grade si pot ajunge la 38 de grade. Nu in ultimul rand, mentionam ca restul judetelor tarii, inclusiv Bucurestiul, sunt sub atentionare COD GALBEN de canicula, fiind asteptate maxime de 35 si chiar 38 de grade Celsius.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger