AcasăPoliticaGuvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Guvernul a dat unda verde infiintarii Garzilor Forestiere

Autoritatile iau masuri in vederea stoparii defrisarilor abuzive. Ministrul Mediului a anuntat faptul ca Executivul a aprobat, marti, infiintarea Garzilor Forestiere, prin reorganizarea, practic, a actualelor comisariate de regim silvic si vanatoare.

Masura a fost oficializata prin intermediul emiterii unei Ordonantei de Urgenta, ca urmare a constatarii unei realitati alarmante, respectiv taierea masiva, in mod ilegal, a padurilor. Conform statisticilor, cifrele sunt de natura sa ingrijoreze. De altfel chiar Gabriela Gabrilescu a anuntat, marti, faptul ca nu mai putin de 8, 8 milioane de metri cubi de padure sunt taiati, ilegal, in fiecare an.

Demersul are in vedere, dupa cum se mentioneaza  intr-un comunicat al Executivului, punerea la dispozitia personalului noilor structuri – cu mentiunea ca personalul silvic cu atriutii de control creste – a mijloacelor necesare desfasurarii activitatilor menite sa monitorizeze si sa controleze aplicarea masurilor destinate protejarii regimului silvic, dar si a celui cinegetic.

De altfel tema defrisarilor abuzive a reprezentat si un subiect dezbatut, recent, in cea mai recenta sedinta a CSAT-ului, urmare a faptului ca mii de romani s-au aratat ingrijorati de aceasta situatie si si-au manifestat temerile in privinta despaduririlor ilegale, prin intermediul unor manifestatii stradale pasnice, aducandu-se in discutie si efectele acestor despaduriri masive- respectiv riscul crescut de pagube produse ca urmare a precipitatiilor ce favorizeaza alunecarile de teren si inundatiile.

sursa foto: Facebook/GratielaGavrilescu

author avatar
Cristina Stefan
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger